Županija

Župan: Majke mi mile, Centar će se graditi 2016. godine!

zupanijska022

Žustra rasprava povela se između Iva Karamatića (SDP) i Mata Frankovića (HDZ) tijekom rasprave o rebalansu ovogodišnjeg proračuna.

Točnije porječkali su se oko Centra za gospodarenje otpadom, koji je rebalansom ispao iz proračuna.
– Neke stvari kad tad izađu na vidjelo. Tako je i s Centrom za kojega rebalansom skidamo sredstava u ovoj godini. Time je jasno gdje smo s kojim projektom. Ne skidamo pelene nego zamrzavamo embrij do sljedeće godine – slikovito je objasnio svoj stav Karamatić.
U obranu Županije stupio je tada Franković rekavši kako Karamatić očito zaboravlja da je bivša SDP- ova ministrica Mirela Holy zaustavila projekt izgradnje Centra.
– I sad se svi pravimo ludi i ne znamo zbog čega se nešto dogodilo – rekao je Franković.
– Znam da ste vi izuzetno napredovali u zadnje vrijeme i da morate opravdati povjerenje. Nadam se da znate koristiti moderna sredstva komunikacije pa zaguglajte kada je smijenjena Holy, a kad je usvojen županijski proračun. Vidjet ćete da je to što pričate obična glupost – replicirao mu je Karamatić, a kasnije mu i dobacio ‘izgleda da je nepuća bila bolji izbor’ mislivši pritom na Sanju Puticu, nepuću Dubravke Šuice.
Sve je okončao župan Nikola Dobroslavic zakunuvši se za govornicom:
-Majke mi mile, počet ce se graditi – rekao je Dobroslavić upotrijebivši i izreku Stipa Gabrića Jamba: Bit ćete zadovoljni!

Pročitajte još

Konavle nastavljaju bilježiti izvanredne turističke rezultate

Dulist

More na Korčuli ponovno sigurno za kupanje

Dulist

Županija i ove godine financira radne materijale za sve učenike osnovnih škola kojima je osnivač

Dulist