Županija

Župan Dobroslavić potpisao Sporazum o preuzimanju poslova Ureda državne uprave

dobroslavic sastanak vlada 1

Sedmi sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima te predstavnicima gradova i općina održan je proteklog ponedjeljka u Koprivnici. Razgovaralo se o nekoliko aktualnih pitanja, počevši od četvrtog kruga poreznog rasterećenja, preko predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije do statusa pripreme Nacionalne razvojne strategije 2030. Sastanku je nazočio i župan Nikola Dobroslavić.Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković naglasio je važnost sastanaka u ovome formatu koji traju od prosinca 2016. godine, a potvrđuju ‘sinergiju, dijalog i komunikaciju koja omogućuje ostvarivanje dvaju aspekata – politiku decentralizacije i ravnomjernoga regionalnog razvoja Hrvatske’.

Sastanak je održan u sklopu cjelodnevne posjete Vlade RH Koprivničko-križevačkoj županiji, a nakon sastanka potpisani su Sporazumi o preuzimanju predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme te sredstava za rad od mjesno nadležnih ureda državne uprave u županijama.

Reforma javne uprave u pripremi je gotovo četiri godine. Usklađivalo se zakonodavstvo, mijenjalo se 66 zakona. Sporazume o preuzimanju poslova ureda državne uprave sa svakim županom pojedinačno potpisao je ministar uprave Ivan Malenica.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist