Aktualno

Zrakoplov CA sletio ‘na nos’ u Zurichu

avion nesreca airlines 01

Zrakoplov Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba za Zurich imao je nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zurichu u petak u 20.20 sati.

Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, javili su iz Croatia Airlinesu.
 
Riječ je o zrakoplovu Dash 8-Q400, koji je iz Zagreba krenuo u 17.45 sati, na kojem je došlo do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja. Zrakoplov je stoga bio prisiljen sletjeti bez prednjeg kotača.
 
Srećom, nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen. Zasad nije poznat razlog tog tehničkog problema, a kako je najavljeno iz ove avio-kompanije, o svemu će se provesti detaljna istraga.
 
– Piloti Croatia Airlinesa spremni su i trenirani za ovakve situacije i izvrsno su primijenili točno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike – ističu u Croatia Airlinesa.
 
Bilo je to prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991 godine.
 
Inače, zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema.
 
Iz Croatia Airlinesa obaviještavaju sve koji trebaju informacije o putnicima na ovom letu mogu nazvati Croatia Airlines na broj 0800 7700 (za pozive iz Hrvatske) ili 00385 – 1 – 616 0008 (za pozive iz inozemstva).

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Policija i ove godine provodi preventivne programe kojima je obuhvaćeno 300 srednjoškolaca

Dulist

Od danas nestašica poznatih lijekova, ne zna se kada će opet biti na tržištu

Dulist

EKONOMISTI I AGENTI ZA NEKRETNINE POZDRAVLJAJU POREZNU REFORMU Važno je da se zakon provede i bude pravedan!

Ivana Mijić Vulinović