Sport

Zoranu Grbiću nagrada za dugogodišnji doprinos teniskom sportu

zoran grbic foto hts
Zagreb, 22.11.2023.- U KD Vatroslav Lisinski održana je Noć hrvatskog tenisa. Foto Mario Ćužiž/HTS

Predsjednik Tenis kluba Dubrovnik Zoran Grbić dobio je nagradu za dugogodišnji doprinos teniskom sportu. Riječ je o nagradi koja je dodijeljena odlukom Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza na sinoć održanoj Noći hrvatskog tenisa.

HTS je također nagradio tenisače i tenisačice, djelatnike i trenere, za vrhunske rezultate i ostvarenja.

Najvrednije priznanje, Nagrada za životno djelo u tenisu, pripala je jednom od naših najboljih tenisača svih vremena, koji je u igračkoj karijeri ostao posebno upamćen kao finalist Roland Garrosa 1970. godine te pobjednik devet Grand Prix turnira, uz još petnaestak naslova na turnirima prije početka profesionalne ere. To je Željko Franulović, koji je po završetku igračke karijere ostao u tenisu u organizaciji velikih natjecanja, pa je i danas direktor turnira iz serije ATP Masters 1000 u Monte Carlu, odnosno natjecanja na kojem je bio pobjednik 1970. Od 1994. do 1997. bio je izbornik hrvatske reprezentacije u Davis Cupu, kako piše HTS.

Nagrada za dugogodišnji doprinos stručnom radu HTS-a dodijeljena je Ivi Padjenu. Trener godine je Goran Ivanišević, a za vrhunska dostignuća nagrade su dodijeljene Donni Vekić, Nini Serdarušiću, Mati Paviću, Nikoli Mektiću, Borni Goji, Borni Ćoriću i Marinu Čiliću. Nagrada za vrhunska dostignuća izbornika pripala je Vedranu Martiću, a za vrhunska sudačka dostignuća priznanje je dobila Adelka Činko. Najbolji klub za 2022. je HTK Zagreb.
Među juniorima, nagradu Hrvatske teniske nade, primili su Ivan Bobetić, Duje Markovina, Dora Mišković, Jou-George Gnjidić i Ana Petković. Posebnu nagradu, za vrhunska juniorska dostignuća, primio je Dino Prižmić.
Nagradu za vrhunska teniska dostignuća posthumno je dodijeljena Kristijanu Schneideru. Vodio je neke od naših najboljih tenisača i tenisačica, ali isto tako bio je jedna od najomiljenijih osoba u teniskom okruženju. Sav prihod od donacija za sudjelovanje na Noći hrvatskog tenisa namijenjen je pomoći obitelji Kristijana Schneidera.

Foto: Mario Ćužić

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist