Zanimljivosti

Znate li da je 2013. europska godina građana?

logo europa

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira raspravu „Kako potaknuti bolju suradnju građana, organizacija civilnog društva i lokalne uprave“ povodom obilježavanja Europske godine građana 2013.

Rasprava će se održati u Dubrovniku u Narodnoj knjižnici Grad (Ulica od Puča 6) u utorak, 24. rujna 2013. godine, s početkom u 9.30 sati.
 
Na raspravu su pozvani predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave, organizacija civilnoga društva i neprofitnih organizacija te građani.
 
Svrha održavanja rasprave jest poticati građane na daljnje uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te identificirati postojeće probleme na lokalnoj i nacionalnoj razini.
 
Predstavit će se i mogućnosti financiranja projekata u sklopu Programa Europa za građane za koji je Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge nacionalna Kontakt točka, te primjere dobre prakse i iskustvo Grada Trogira i udruge Cenzura Plus.
 
Vjenceslav Pejša osvrnut će se na iskustvo Grada Trogira, „Trogir je u proteklom razdoblju realizirao 3 uspješna projekta koja su dobila financijsku potporu od programa Europa za građane, a jedan od njih je već i uvršten kao primjer dobre prakse na Europskoj razini. Program je na taj način omogućio gradu Trogiru sjajno iskustvo i jačanje suradnje sa Europskim gradovima u različitim interesnim područjima.“, izjavio je Pejša.
 
Neda Milišić Buklijaš iz udruge Cenzura Plus iz Splita ističe da će upravo započetim projektom, pod nazivom “Aktivno europsko građanstvo – što time dobivam“, promicati i unapređivati status europskog građanstva u zemljama koje su već članice ili su kandidatkinje za ulazak u EU, a projekt će se dodatno usmjeriti na poticanje građana/ki da koriste mehanizme koje nudi EU.

Pročitajte još

Postira se vraća u Dubrovnik

Dulist

Svečano zatvoren 52. hrvatski seminar za strane slaviste

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1919. Rođen slikar Antun Masle

Dulist