Sport

ZLATO JE NAŠE! Mladi hrvatski vaterpolisti prvaci Europe!

barakudeu19 1

Hrvatska reprezentacija do 19 godina postala je prvak Europe nakon finalne utakmice protiv Crne Gore. U napetom dvoboju s momčadi Crne Gore, naši mladi vaterpolisti slavili su boljim izvođenjem peteraca rezultatom 10:8, nakon što je osnovni dio utakmice završio neriješeno 7:7. Ova velika pobjeda donijela je Hrvatskoj zasluženi naslov europskih prvaka.

Oba dvije ekipe su počele tvrdim i odličnim obranama, a Crnogorsku je prvi probio Maro Šušič s 7-8 metara  što je bio i ujedino i rezultat prve četvrtine .Hrvatska je cijelu utakmicu bila u egalu ili vodila. Poluvrijeme je završeno rezultatom 3:1 ali naši susjedi su furiozno i ekspresno se vratili 1:3 u sljedećoj. Naši se s dva pogodaka Burđelez i Tončić lijepom šraubom opet vračaju naše na +2 (5.08 do kraja), ali protivnici se vraćaju na 6:6 i čak prvi put u utakmici preuzimaju vodstvo 6:7, ali onda na scenu stupa Jugaš Burđelez s igračem više pogađa za peterce.

U ruletu peteraca Hrvatska reprezentacija je bolja sto se može zahvaliti proglašenom najboljem golmanu Čubraniću i slavlje može početi.

Velik je ovo uspjeh i vaterpolista Juga koji su dio reprezentacije Maura Prkoča, Ante Jerković, Mara Šušić, Ivuša Burđelez i Vlaha Pavlić, a u ulozi pomoćnika je i Igor Računica.

 

Pročitajte još

HRVATSKA NA VRHU Čubranić proglašen najboljim vratarem Europskog prvenstva, Pavlić najbolji strijelac

Dulist

Idemo po zlato!

Dulist

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u finalu EP do 19 godina!

Dulist