Sport

ŽKK RAGUSA Mario Benić novi predsjednik, stiže novi sponzor!

ragusa kosarka skupstina 6

Na redovitoj izbornoj skupštini Ženskog košarkaškog kluba Ragusa dosadašnji predsjednik Skupštine kluba Mario Benić izabran je za novog predsjednika.

Skupština je ujedno izabrala i dvoje potpredsjednika, igračicu Anelu Matić te Stipu Petričevića. Novi predsjednik kluba odlukom Skupštine objedinio je funkcije i (p)ostao predsjednik Skupštine.

Trener prve ekipe Zdravko Kitin iskazao je tom prilikom zadovoljstvo ostvarenim prošlosezonskim rezultatom.
– Izuzetno smo zadovoljni osvojenim mjestom, ali i igrom. U gradu se uvijek gleda fond domaćih igračica i zadovoljni smo jer smo imali tek dvije cure van grada. Nekad nam je cijela prva petorka bila van Dubrovnika, a danas više nije tako. Ispunili smo zacrtani rezultatski plan, a odigrali smo preko 60 utakmica, po čemu smo drugi u gradu, odmah iza Juga. Želja mi je da klub ubuduće bude među prvih 5-6 u Prvenstvu, a da se naglasak stavi na rad s mlađim kategorijama – kazao je Kitin, koji smatra kako su tri igračice raguse – Carmen Miloglav, Ivona Matić i Josipa Zovko – zaslužile poziv u reprezentaciju (Miloglav je jedina Dubrovkinja u reprezentaciji).

Tajnik kluba Stojan Kovačević požalio se kronično loše stanje klupske blagajne u kojoj većina novca ‘iscuri’ na račune za kotizaciju HKS-a, trenere mlađih kategorija, telefon i struju.
– Trener Kitin plaću nije primio već godinama, dužni smo i igračicama, skupi se dugova i za suce. Sve skupa oko 70 do 80 tisuća kuna koje moramo u ova dva mjeseca vratiti. Svake godine ista priča, a to se događa jer se treba pronaći dodatna sredstva od sponzora. Do toga nije došlo – istaknuo je Kovačević te najavio drastične promjene u pozitivnom smislu. Klub je, naime, pronašao sponzora koji je spreman namiriti sve klupske dugove i osigurati sredstva za nesmetan rad.

– To je sto posto amen, dogodine ćemo normalno moći ići naprijed – kazao je samouvjereno Kovačević te dodao kako će kad dođe novi sponzor moći zadržati najbolje igračice, među njima i reprezentativku Miloglav („Ona će se začuditi kakve planove imamo za nju!“), ali i dovesti nove.

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist