Politika

‘ŽIVIMO U NOVOM NORMALNOM’ Bačić poručio: Kampanja ide dalje

hdz bacic0 3

Hrvatska demokratska zajednica neće obustaviti planirane predizborne aktivnosti sve dok ne dođu drukčije upute. Rekao je to potpredsjednik HDZ-a i kandidat na listi za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić.
-Na uobičajen način nastavit ćemo s kampanjom diljem županije, obići ćemo grad i susjedne općine, Pelješac, Korčulu, Mljet i Lastovo, a ići ćemo i u Dolinu Neretve. Predstavit ćemo svoj program i kandidate s liste, ali prije svega ćemo se pridržavati uputstava Stožera vodeći računa da naši skupovi budu vani kad je god to moguće uz poštivanje fizičke distance. Ponašat ćemo se sukladno uputama nacionalnog i županijskog stožera – rekao je Bačić.

Treba podsjetiti kako je HNS jučer donio odluku o otkazivanju svi predizbornih skupova, dok je Miroslav Škoro odgodio dolazak u Dubrovnik. Bačić ističe kako se u ovoj kampanji HDZ želi predstaviti svojim sugrađanima i pri tome će se voditi računa o zdravstvenom aspektu krize COVD-19.

-Ako Državno izborno povjerenstvo, koje je nadležno za provedbu izbora, utvrdi druga postupanja koja će biti restriktivnija od postojećih, mi ćemo se u potpunosti ponašati sukladno novim eventualnim mjerama. Do tada ne vidimo razloga da se ne krećemo među našim ljudima. Funkcioniraju i škole, rade sve javne institucije, naše gospodarstvo radi, hoteli rade… I mi političari moramo se ponašati poput svih drugih građana i svojim postupanje ne narušavati ono što je na razini Hrvatske predviđeno, ali nema potrebe sad obustaviti sve aktivnosti kada Hrvatska u novom normalnom funkcionira. Tome ćemo se morati prilagoditi i mi u politici, kao i naši sugrađani. Ne treba sada stvarati dojam da je Hrvatska u težoj situaciji nego što jest. Još uvijek je Hrvatska puno bolja organizranija nego druge države i to pokazuju rezultati – zaključio je Bačić.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist