Crna kronika

„Živim život bez nasilja“ u Metkoviću

mup nasilje metkovic01

Danas su u Metkoviću nastavljene aktivnosti u sklopu preventivnog projekta ‘Živim život bez nasilja’ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP, a od ove godine kao ključni partner provodi ga i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Radi se o projektu koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tijekom prijepodnevnih sati u Osnovnoj školi don Mihovil Pavlinović učenicima sedmih razreda održana je interaktivna radionica o nenasilju i toleranciji koju su proveli Miro Marijanović, policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske i Mislav Mandir, predstavnik nevladine organizacije ‘Status M’.

Gdje i kako mogu potražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima te kultura nenasilja, samo su dio zanimljivih informacija koje su se učenicima uputile tijekom radionice. U radionici su sudjelovali i županijska koordinatorica za školske preventivne programe Marija Mioč te ravnatelj škole Petar Jakić.

Nakon interaktivne radionice u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličen je umjetničko-edukativni program na kojem su uzvanici i školarci mogli pogledati kazališnu predstavu u režiji Zijaha Sokolovića ‘Nasilje, za nasilje nema opravdanja’ koja je dio projekta THE/ARTO, prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Ovom kazališnom predstavom mladima se kroz umjetnički izražaj pokazalo koji su mitovi o nasilju i kako reći NE nasilju.

Kazališnu predstavu pratilo je dvjestotinjak učenika sedmih razreda sa područja Metkovića, predstavnici školstva, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića i ostalih relevantnih institucija, načelnik Policijske postaje Metković te djelatnici PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Tri osobe ozlijeđene u nesreći u Stablini, jedno vozilo izletjelo s ceste

Dulist

DOLIJALI DUGOPRSTIĆI Jedan ‘operirao’ po plažama, drugi provalio u ugostiteljski objekt

Dulist

PRIVEDEN DRŽAVLJANIN KOSOVA Zbog nesreće u Solinama u kojoj je poginula 45-godišnjakinja

Dulist