Sport

ŽIVI NADA Kovačić s 11 metara donio 3 boda GOŠK-u

GOŠK - Junak

Dubrovački GOŠK današnjom je domaćom pobjedom 1:0 nad sinjskim Junakom zadržao šanse za ostanak u južnoj skupini 3. HNL.

Strijelac za ‘nebesko-plave’ bio je Ante Kovačić u 58. minuti, nakon što je Hodžić srušen u šesnaestercu gostiju, a sudac Maržić dosudio kazneni udarac na veliko nezadovoljstvo gostiju (na posljetku i crveni karton treneru Junaka Deanu Računici).

Inače, ni domaća ni gostujuća momčad nisu igrom zadovoljili publiku, ali kad se vadi živa glava od ispadanja onda igra pati, važni su samo bodovi.

Nažalost, ostali rezultati konkurenata za ispadanje nisu puno olakšali GOŠK-u. Doduše, Jadran KS je kod kuće izgubio od makarskog Zmaja 1:2 i time potvrdio selidbu u niži rang natjecanja. Konavljanin je izdržao pritisak i remizirao u Hrvacama, taman za bod više od predposlijednjeg GOŠK-a. Neretva je kod kuće svladala Zagoru, koja sad također ima tek bod više od Dubrovčana.

Prema svemu sudeći, Solin ispada iz 2. HNL pa bi se lako moglo dogoditi da čak tri kluba iz 3. HNL presele u 1. Županijsku ligu, od toga dva – GOŠK i Konavljanin iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Dva kola prije kraja Val i Neretva s 39 bodova su na rubu spasa, ali se najveća borba oko 15. mjesta, koje trenutno zauzima Zagora sa 36 bodova, koliko ima i Konavljanin na 16. mjestu. GOŠK ima bod manje, Jadran KS je na 32.

U idućem kolu Jadran KS igra protiv drugoplasiranog Šibenika, GOŠK gostuje u Ivanbegovini kod Kamena, Konavljanin dočekuje vodećeg Imotskog, a Zagora trećeplasiranog Mosora.

Pročitajte još

U MIRU KORČULE Teška odluka pred Felipe Perroneom!

Dulist

Poznati su polufinalisti Divlje lige

Dulist

Dubrovačke vaterpolistice natupit će na EP-u u Zagrebu!

Dulist