Aktualno

ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA Pomaknite kazaljke sata unatrag!

Sati Zimsko Racunanje

Volite li više sat vremena više spavati ili sat vremena duže uživati u suncu? U noći sa subote na nedjelju vrijeme se vraća na zimsko računanje i mrak će padati ranije, već oko 17 sati.

Zimsko računanje vremena ili okretanje sata svake godine se radi krajem listopada, kada dolaze hladniji dani. Iako, moramo priznati – listopad je sve do neki dan bio sve samo ne jesenje-zimski mjesec. Jedva smo se otrgnuli ljetnom ritmu, ali – vrijeme je za zimu…

Evo još nekoliko detalja o zimskom računanju vremena u 2017./2018. godini:

Ljetno računanje vremena u 2017. ove godine završava 29. listopada u tri sata ujutro pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag. To znači kako će u tri sata biti dva sata ujutro. Dakle, spavamo sat duže, no sutradan će već u 17 sati pasti mrak.

Kroz povijest, ljetno računanje vremena je uvedeno kako bi dani postali ‘dulji’, odnosno kako bi se smanjila stopa kriminala. Zanimljivo je dodati i to kako tropske zemlje nemaju ljetno računanje vremena jer tijekom cijele godine imaju dovoljno danjeg svijetla, a svakako ne zaboravite kako sa zimskim računanjem vremena za vozače počinje i obaveza dnevnog paljenja svjetala na vozilima.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist