Dubrovački zimski festival ove godine donosi velike promjene. Naime, kućice na Stradunu zamijenit će stolovi i stolice koji će osigurati cjelogodišnji rad dubrovačkih ugostitelja. Ova je promjena bila najavljena već krajem prošle godine, a Đani Banovac iz Ceha ugostitelja pobliže nam je objasnio kako će izgledati Stradun u vrijeme Festivala.
– Nastavljen je razgovor s ugostiteljima i Gradom Dubrovnikom, kao i njegovim nadležnim službama te je usklađeno da bi ugostiteljski objekti koji rade unutar stare gradske jezgre trebali imati ponudu na Zimskom festivalu. Na Stradunu će im se ustupiti stolovi i stolice uz ove postojeće. Želimo dati bolju ponudu od one koju su imale kućice i onoga što smo imali na dosadašnjim Zimskim festivalima te da još jednom privučemo Dubrovčane u grad jer ono što je dobro našim građanima dobro je i gostima – naglašava Banovac te dodaje kako ugostiteljska ponuda ne bi smjela kaskati za ponudom Grada Dubrovnika koji će sutra i službeno predstaviti program ovogodišnjeg Zimskog festivala.
Banovac smatra da se prekasno krenulo s planiranjem ove godine, ali pronašao se stav i smjer u kojem se treba ići. Najavio je kako će sljedeće godine puno ranije krenuti s pripremom cijele priče te da očekuje puno problema ove godine. No, smatra da se od nečega mora krenuti kako bi znali što promijeniti i poboljšati u budućnosti.
– Dnevna ponuda u objektima koji rade zimi moći će se konzumirati i na Stradunu. Nećemo biti poznati po ustajalom ulju i kobasicama. Želimo da ugostiteljski objekti koji zadovoljavaju minimalne tehničke uvjete rade cijelu godinu i da imaju što adekvatniju ponudu. Mi ćemo inzistirati na zaštićenim cijenama određenih proizvoda tako da pozovemo građane u grad uz besplatan prijevoz našeg Libertasa – rekao je Banovac.
Cilj ove promjene je, ističe Banovac, da nakon naporne sezone postoji mjesto gdje ćemo se što više družiti, a najbolje mjesto je upravo Stradun koji treba biti odraz našeg turizma i ugostiteljstva te je najbolje da ga damo onima koji su se u tome dokazali, a to su dubrovački ugostitelji, zaključio je Banovac.