Kaže se kako je list idealna riba za spravljati ju tijekom zimskih mjeseci. Ova ukusna i zdrava morska namirnica može se spravljati na mnoštvo načina, a mi vam donosimo najukusniji – filet sa začinskim biljem.
Priprema:
Riblji filet preliti limunovim sokom i posuti začinskim biljem te u sredinu staviti listić maslaca, zarolati te pričvrstiti čačkalicom.
Na preostalom maslacu pirjati izrezani komorač dok ne omekša. Zaliti vinom i temeljcem, kratko kuhati i dodati riblje svitke i kuhati poklopljene oko 10 minuta.
Dodati vrhnje za kuhanje, preostali limunov sok i začinsko bilje, sol, papar. Paralelno oprane crvene jabuke izdubiti i lagano peći u pećnici oko 15 minuta. U njih uložiti riblji filet i položiti na toplom tanjuru sa svitkom od špinata.
Vrijeme pripreme: 45 min
Sastojci
300 g očišćenog morskog lista
sok od jednog limuna
svježi origano, matičnjak, peršin i komorač (3 žlice)
1 žlica maslaca
1 kom. lukovice komorača
0,5 dl bijelog vina
1 dl ribljeg temeljca
0,5 dl vrhnja za kuhanje
2 kisele jabuke