DuList IN

‘ZIMSKA RIBA’ Pripremite filet lista sa začinskim biljem

Riba list

Kaže se kako je list idealna riba za spravljati ju tijekom zimskih mjeseci. Ova ukusna i zdrava morska namirnica može se spravljati na mnoštvo načina, a mi vam donosimo najukusniji – filet sa začinskim biljem. 

Priprema:

Riblji filet preliti limunovim sokom i posuti začinskim biljem te u sredinu staviti listić maslaca, zarolati te pričvrstiti čačkalicom.

Na preostalom maslacu pirjati izrezani komorač dok ne omekša. Zaliti vinom i temeljcem, kratko kuhati i dodati riblje svitke i kuhati poklopljene oko 10 minuta.

Dodati vrhnje za kuhanje, preostali limunov sok i začinsko bilje, sol, papar. Paralelno oprane crvene jabuke izdubiti i lagano peći u pećnici oko 15 minuta. U njih uložiti riblji filet i položiti na toplom tanjuru sa svitkom od špinata.

Vrijeme pripreme: 45 min

Sastojci

300 g očišćenog morskog lista
sok od jednog limuna
svježi origano, matičnjak, peršin i komorač (3 žlice)
1 žlica maslaca
1 kom. lukovice komorača
0,5 dl bijelog vina
1 dl ribljeg temeljca
0,5 dl vrhnja za kuhanje
2 kisele jabuke

ribarnica-riba-gruz-(1)

Pročitajte još

FASHION BALL DUBROVNIK Donatorska modna večer za Dom Maslina

Dulist

[POSAT SLAVI 20 GODINA] Poseban jelovnik dostupan do kraja mjeseca!

Dulist.hr

VEČERAS U LAZARETIMA Chui i Jerko Jurin Quartet

Dulist