Grad

Zidine su ponovno otvorene za posjetitelje!

zidine

Gradske zidine svoja su vrata posjetiteljima otvorile u ponedjeljak. Zbog pandemije koronavirusa, zatvorene su u ožujku ove godine, a već tada brojile su ispod 100 posjetitelja dnevno. Zidine će raditi od 10 do 17 sati, svakog dana osim nedjelje. Predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić rekao je kako im je u planu na ovaj način raditi dva tjedna. ‘Do novih odluka Stožera’, ističe.

Dodajmo i kako su se, uz zidine, otvorili i Sokol kula, Knežev dvor u Slanom te Stonske zidine.

– Postupit ćemo prema preporukama i pravilima te smo već u fazi nabavljanja dovoljne količine dezificijensa – rekao je nedavno za DuList predsjednik Društva.

– Očekujem da će turista biti puno manje nego prošle godine. Prošle godine smo imali milijun i 250 tisuća posjetitelja. Ove godine ako bude ukupno sto tisuća posjetitelja, to će biti odlično. Ukoliko ipak dođe do oporavka u 7. i 8. mjesecu i u jesenskom razdoblju, onda može doći i do porasta broja na 150 tisuća do 200 tisuća posjetitelja. Ali, broj oko 100 tisuća je neka realna granica, kako sada stvari stoje – rekao je Kapetanić. Cijena karte od 200 kuna ostaje ista i neće se mijenjati.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist