Aktualno

ŽESTOKE REAKCIJE Kritike Frankoviću uputili Knežević, Bonačić Obradović i Srđevci

pod dubom

Nakon današnjih poplava, brojni sugrađani zapitali su se kako je moguće da je tek uređena Lapadska obala poplutala. Tim više jer je uloženo i u sustav oborinske odvodnje. Na kritike je odgovorio gradonačelnik Mato Franković i to da, nažalost, oborinskom odvodnjom nije moguće riješiti ekstreme.

Nakon njegova odgovora, nanizale su se dodatne reakcije – oglasile su se Viktorija Knežević, saborska zastupnica i kandidatkinja za gradonačelnicu te Anita Obradović Bonačić, gradska vijećnica i čelnica dubrovačkog SDP-a. Gradonačelniku su kritike uputili i Srđevci.

Knežević je navela da mu je odgovor kao da je iz “A je to”.
– Ne zna čovjek je li toliko podcjenjuje javnost pa svjesno zavarava ili je toliko nesposoban da ni sam ne shvaća što govori. Lapadska obala nije dobro projektiranja ni za postojeću plimu, a kamoli za predviđanja da će uslijediti klimatskih promjena razina mora kroz 50-tak godina porasti za 1 metar. Uređene države i odgovorni političari o tome vode računa i kalkuliraju izvođenje radova sa time. A naše je plima, postojeća plima, iznenadila ko snjeg zimsku službu! Prije klimatskih promjena, očekivani porast mora je bio 1 metar svakih 1000 godina. Kad je Republika gradila, vodili su računa i o tome, inače bi Porat već bio ko Lapadska obala danas – napisala je.

Cijeli komentar možete pogledati na njenoj objavi.

Obradović Bonačić objavila je komentar pod naslovom Kruha i igara!
– Prva kiša i grad je paraliziran. Sramotno je da gradska uprava već osam godina nije napravila ništa po tom pitanju, a situacija je sada još gora. Nezamislivo je da grad s proračunom od 120 milijuna eura ima ovakve probleme (…) Već pet dana se najavljuje velika kiša, narančasti alarm, pa kako su se gradske službe pripremile, što se uradilo? – piše u objavi.

Kako se moglo dogoditi da dijete upadne u otvoreni šaht na Stradunu? Kako se mogu posjeći zelene površine usred grada i kako se moglo legalno dobiti dozvole za dva megaparkinga bez oborinske odvodnje? Kako može poplutati Lapadska obala zato što pumpe nisu dovoljno jake? – samo su neka pitanja koja postavljaju iz stranke Srđ je Grad.

Pročitajte još

PALATA I ŠUMET ZAMUĆENI Vodovod od sutra šalje cisterne, Franković pohvalio pročistač vode na Ombli

Dulist

Napravili smo đir nakon ogromne poplave. Evo kakvo je stanje

Dulist

ZBOG KIŠE Gershwinova večer održat će se u srijedu

Dulist