GradPolitika

Željko Raguž za DuList: Ako netko misli da im je bolje bez nas, sretan im put svima!

dustra raguz023

Nakon nedjeljnih izbora najviše razloga za zadovoljstvo ima Dubrovačka stranka, odnosno Dustra. Njezin predsjednik Željko Raguž u utorak ujutro nije krio svoje zadovoljstvo pozicijom ‘jezička na vagi’, a kako će se postaviti sa svoja tri mandata otkrio je u razgovoru za DuList.

Gotovi su izbori, po izjavama koje ste davali početkom tjedna zadovoljni ste rezultatom?
Zadovoljni jesmo, ali dio političkih oponenata i dio javnosti je smatrao da je sve prenapuhano i da nećemo dobiti tri posto, a ne tri vijećnika. Nije slučajno da su nas prije tri mjeseca stavljali u statističku grešku. Pokazali smo svima da se rodila jedna odlična priča i da nam je ovaj rezultat samo podstrijek za daljnje rezultate.

D’hondt je htio da su vaše tri ruke jezičak na vagi, opišite nam trenutak kad ste shvatili da ste u boljoj poziciji nego Pero Vićan?
Nismo se osvrtali na nikog drugog, zadovoljni smo s našim rezultatima. D’hondt je napravio zanimljivu stvar. Mi nećemo bezglavo ići u vlast. Sjest ćemo sa svima i u sljedećem razdoblju vidjeti kakvu ćemo odluku donijeti.

Izbori su ispit snaga, je li vas iznenadio izbori rezultat drugih opcija u Gradskom vijeću?
Nije jer nisam ni mislio da će netko od njih imati više. HNS živi na brendu Andra Vlahušića tako da mislim da su puno i ostvarili. SDP me nije iznenadio s dva mandata jer je to stranka koja dugi niz godina nema niti glavu niti rep, a DDS me ne može iznenaditi jer zadnjih 15-ak godina osvaja tri mandata, osim zadnji put kada su imali četiri ruke.

Znači li to da nema poziva na potporu određenom kandidatu?

Razgovor u cjelosti pročitajte samo u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist