GradPolitika

Željko Raguž će po nalogu stranke morati napustiti Vlahušića?

vijece vlahusic raguz

-U dolini Neretve ostvarili smo povijesni rezultat na ovim izborima, ja se nadam da je sljedeći zadatak u Dubrovniku i da to svi zajedno trebamo odraditi – rekao je na današnjoj konferenciji HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera predsjednik županijskog HSS-a Stipo Gabrić Jambo.

Naime, HDZ, HSS, HSP AS i HSLS sazvali su konferenciju kako bi izrazili zadovoljstvo izborom Kolinde Grabar Kitarović kao nove predsjednice Republike Hrvatske, no ovakva retorika alfe i omege HSS otvorila je pitanje znači li ovo kako će gradski ogranak HSS-a napustiti aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića i dati potporu HDZ-ovom kandidatu.

Jambo je na ovo pitanje izbjegao izravan odgovor te rekao:

– Ne mogu vam to sada reći, ali HSS je potpisao strateški ugovor s HDZ-om kao partnerom. Odradili smo dosada nekoliko izbora, među ostalim i europarlamentarne izbore. Ovo je drugi sjajni rezultat i imamo svjetsku predsjednicu. Ona je pravi veleposlanik Hrvatske, i smatram da smo dobili najbolju predsjednicu koju Hrvatska može dati. Nismo u ove izbore ušli s figama u džepu. Kad se sve spusti na novi županije ja i gospodin Branko Bačić (predsjednik ŽO HDZ-a DNŽ) ćemo sjesti i sve riješiti. Pravi odgovor ćete dobiti vrlo brzo, možda već i ovaj tjedan – zaključio je Stipo Gabrić Jambo.

Treba napomenuti kako je HSS na županijskoj razini u koaliciji s HDZ-mo, dok je u Dubrovniku HSS-ov predsjednik Željko Raguž zamjenik aktualnom gradonačelniku Andru Vlahušiću, a stranka u koaliciji s HNS-om.
Komentar samog Raguža na ovakve navode Jamba do objave teksta nismo uspjeli dobiti.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist