Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] LUKŠA MATUŠIĆ Radili smo danju i noću

c luksa matusic10

Po čemu će pamtiti 2019. godinu i kakva su očekivanja za 2020. za DuList je iznio prvi čovjek dubrovačkog Vodovoda Lukša Matušić.

– Kada imate ovako sadržajnu godinu teško je sve nabrojiti. Ali ako moramo nešto izdvojiti to bi svakako bila izgradnja i puštanje u pogon pro­čistača pitke vode u Komolcu, čime smo osigurali čistu vodu kroz cijelu godinu, bez obzira na vremenske pri­like i zamućenja. Napravljeni su i prvi koraci prema spajanju pročistača i sustava Palate, potpisivanjem 44 mili­juna kuna vrijednog ugovora za izgrad­nju vodoopskrbe i odvodnje u Moko­šici, Štikovici i Malom Zatonu. Radi se o projektu kojeg će se dijelom sufi­nancirati novcem iz EUfondova putem Aglomeracije Dubrovnik i svojevrsni početak provedbe tog nama najvažni­jeg projekta čija je trenutna vrijednost preko 700 milijuna kuna.

Potpisali smo i ugovor za izgradnju sustava vodoop­skrbe i odvodnje u Orašcu u vrijedno­sti 28 milijuna kuna te napravili velike korake u pripremi dokumentacije za brojne druge projekte koje ćemo pokre­nuti u 2020. i idućim godinama, među kojima se ističe lokacijska dozvola za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Lapad, odvodnja Lopuda. Krajem ove godine dovršili smo i projekt izgradnje vodoopskrbe u naseljima Donji i Gor­nji Majkovi te ćemo i taj sustav uskoro pustiti u rad. I u Srebrenom, Trstenom te Dračevom selu i Prijevoru izgradili smo nove sustave vodoopskrbe, a u ulicama Nikole Tesle, Od Tabakarije, Šumetu i na Pelinama rekonstruirali kritične cjevovode. Radili smo danju i noću, a posebice bih istaknuo noćnu akciju zamjene dotrajalog cjevovoda preko Ulice iza Grada do tvrđave Minčeta.

Osim investicija na vodoop­skrbnom sustavu, godinu su obilje­žile i brojne rekonstrukcije na mreži odvodnje Grada Dubrovnika, posebice u povijesnoj jezgri, gdje smo obnovili i očistili značajan dio kanalizacijskog sustava. A u novoj godini čeka nas još barem toliko posla – istaknuo je Matušić.

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist