Politika

‘Želimo ljudski most od Konavala do Stona’

DSC 0634

HDZ krajnjeg juga Hrvatske odlučio je stisnuti svoje redove.

Predvođeni županom dubrovačko neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Dubrovnika Teo Andrić, te redom HDZ-ovi načelnici općine Konavle Luka Korda, Župe dubrovačke Silvio Nardelli, Dubrovačkog primorja Nikola Knežić te Stona Vedran Antunica održali su konferenciju za novinare na kojoj su pozvali sve Konavljane, župljane i primorce koji žive u Dubrovniku da daju glas Andriću u drugom krugu izbora.

Kako su istaknuli na pressici, na takav način storili bi ljudski most suradnje između Grada Dubrovnika i okolnih općina, kakav je nemoguć dok je na čelu Dubrovnika Andro Vlahušić, inače HNS-ovac.

-Većinu svog mandata proveo sam u ratu s aktualnim gradonačelnikom oko vitalnih pitanja za Županiju – istaknuo je župan Dobroslavić.

-Mi smo svi vezani za Dubrovnik, i osnovni cilj nam je da ostvarimo dobru suradnju s Gradom – dopunio je županove riječi prvi čovjek Župe dubrovačke Silvio Nardelli.

-Dajem punu podršku Teu Andriću i pozivam sve Konavljane koji žive u Gradu da naprave isto. Time daju glas za Konavle i daju glas za to da nas više ne mogu ucjenjivati. Konavle i Župa ne mogu bez Dubrovnika, ali Dubrovnik bi bio otočić bez općina koje ga okružuju – rekao je na pressici Luka Korda.

-Dosada smo na čelu Grada imali ljude koji smatraju da našu općinu treba ukinuti. Vrijeme je da biramo drugačije – rekao je Nikola Knežić, a njegovom apelu pridružio se i načelnik općine Ston Vedran Antunica.

-Mi smo vezani jedni za druge, ako se krenemo dijeliti nećemo daleko stići – rekao je pak Teo Andrić te nastavio:

-Ne želim sutra biti kao Vlahušić i uzdizat samo sebe. Ako mogu pomoći Župi pomoći ću, ne želim reketariti, ni s autobusnim linijama ni ičim drugim – zaključio je Andrić.

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist