Grad

Zelena placa vraća se u Grad, donosimo sve detalje

Placa Arhiva 2

Gradska placa neće se ograditi na način kao što se ogradila placa u Gružu već će djelatnici Sanitata voditi računa o broju kupaca na njoj kao i poštivanju mjera zaštite koje su još uvijek na snazi. Posebno će se paziti da u istom trenutku na prostoru place broj kupaca ne bude veći od broja prodavača – reći će nam iz Sanitata Dubrovniku u odgovoru na pitanje o najživopisnijem dijelu Grada, Zelenoj placi. Mnogi su se Dubrovčani, najviše upravo stanovnici u zidinama, zapitali hoće li se ona uopće vraćati s obzirom na mjere koje iziskuju pleksiglas pregrade, posebne ‘režime’… Sve ono što se nekako i ne uklapa u ležerni, opušteni ritam na Gundulićevoj poljani. Odgovor nam se sviđa – placa se vraća!

Placa Arhiva 1Nekad je na Gundulićevoj poljani bilo jako živopisno

– Placu u Gradu kao i onu u Lapadu otvaramo ove srijede 13. svibnja. Radno vrijeme bit će kao i dosad, od sedam do 13 sati – istaknuli su iz Sanitata.

– Ukupno će se za placu u Gradu i u Lapadu izraditi 10 banaka, koji udovoljavaju propisima Nacionalnog stožera. Te banke ćemo po potrebi prebacivati s lapadske na gradsku placu, a ako interes prodavača na obje place naraste, dat ćemo izraditi dodatne banke – dodali su nam iz Sanitata na pitanje koliko će u skorije doba biti banaka. To ovisi i o, ističu nam, zainteresiranosti samih prodavača.

– U vrijeme prije pandemije na placi u Gradu bilo je 50 banaka to jest 50 prodavača. Ostaje nam vidjeti koliki će odaziv biti kada ona krene s radom – zaključuju nam u svojim odgovorima, uz opasku kako prodavači mogu biti samo registrirani OPG-ovi.

Veseli čuti da nam placa opet stiže, makar i u nešto izmijenjenom ‘stanju’. Naime, donedavno se moglo čuti i raznih varijanti na temu što bi se umjesto nje moglo pojaviti na Gundulićevoj poljani – od pošalica kako će postati bazen ili golf teren, pa do ozbiljnih briga stanovnika unutar Zidina hoće li se uopće ikad više otvoriti. Dilema je – riješena.

MNJB

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist