Sport

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA U MONTE CARLU Dinamo saznao protivnike

facebook gnk dinamo zagreb
20.08.2024., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica play-offa za ulazak u UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Qarabag.

U Monte Carlu održan je ždrijeb Lige prvaka, u kojem je Dinamo doznao osam protivnika s kojima će ove sezone igrati u tom natjecanju, javlja Index.

Protivnici Dinama: Bayern (gostovanje), Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće), Slovan Bratislava (gostovanje)

Potpuni kalendar s točnim satnicama utakmica bit će objavljen u subotu. Podsjetimo, u novom formatu Lige prvaka igrat će se četiri utakmice kod kuće i četiri u gostima, ali sve s različitim protivnicima. Liga prvaka povećana je na 36 klubova, a za razliku dosad, svi se natječu u istoj ligi.

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravaju za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Europe, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Europa ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. rujna, a zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Foto: GNK Dinamo Zagreb/Facebook

Pročitajte još

[FOTO] FUN H20 OSVOJIO NASLOV PRVAKA! Igrači ponosno podigli pokal ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

[FOTOGALERIJA] SJAJNO FINALE DIVLJE LIGE! Pokal ide preko Dupca, FUN H20 odnio pobjedu

Dulist

[FOTO] DIVLJA LIGA Kokoti osvojili treće mjesto, veliko finale od 17 i 40 sati

Dulist