Aktualno

ZDRAVKO MAMIĆ I EUROPSKI SUD Evo kada će objaviti dugo iščekivanu presudu

mamic

Zdravko Mamić uskoro će doznati svoju konačnu sudbinu, piše Danas.hr. Naime, Europski sud za ljudska prava 29. kolovoza objavit će presudu u njegovom slučaju, on ju već dugo očekuje i odnosi se na Mamićev postupak koji je pokrenuo na sudu u Strasbourgu protiv Hrvatske.

Postupak je podnesen na temelju tužbi koje su podnijeli Zdravko i Zoran Mamić te poreznik Milan Pernar. Sud može državu proglasiti krivom u odnosu na Zdravka Mamića, no zanimljivo je što je sud uopće ušao u proces što znači da su smatrali da ima dovoljno elemenata i osnove za to.

Inače, sve se odnosi na suđenje Mamiću u osječkom procesu zbog izvlačenje 116 milijuna nekadašnjih kuna iz Dinama. Zdravko Mamić osuđen je na 6,5 godina zatvora, Zoran Mamić na 4 godine i dva mjeseca, a Pernar na tri godine i dva mjeseca zatvora.

Damiru Vrbanoviću koji je također bio kažnjen, pravomoćnu presudu od tri godine zatvora ukinuo je Ustavni sud Republike Hrvatske jer su smatrali da suđenje nije bilo pravedno jer je Mamić podmitio suce. Taj isti argument Mamiću i Pernaru nije prošao, pa su se potužili Europskom sudu za ljudska prava.

Inače, riječ je o podmićivanju suca kada je Mamić dao sat predsjedniku sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku Darku Krušlinu. Ovaj je sat ubrzo vratio.

Europski je sud za ljudska prava razmatrao je li sve to utjecalo na nepristranost suca i njegovu pravednost.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

SRAMOTNO! Gliser tonuo kraj Kalamote, skiperu nitko nije priskočio u pomoć, a sve su gledali i snimali!

Dulist

EPIDEMIOLOGINJA LJILJANA BETICA RADIĆ Ljetne viroze i ostale zarazne bolesti – prevencija i liječenje

Ivana Mijić Vulinović

Iz ljekarni se povlači lijek za koji nema zamjene

Dulist