Grad

Zbog Zagrebačke nas čeka apsolutni kaos?

Autobusi na Pilama

S početkom veljače postaje vrlo izvjesno kako se najave gradonačelnika Andra Vlahušića o završetku radova na obnovi i rekonstrukciji Zagrebačke ulice te postavljanju rampe s ENC uređajem na Garaži do proljeća neće ostvariti. Naime, Zagrebačka je ‘debelo zapela’, stoji razrovana i raskopana, i tako neprohodna i neupotrebljiva ‘bode oči’ i budi bijes stanara okolnih kuća (posebno onih koji žive od afitavanja!). Prema svemu sudeći vrlo je upitno kako će se i kada Zagrebačka ‘vratiti u prvobitno stanje’, a kamoli dovršiti kao projekt rekonstrukcije. Samim tim Vlahušićev plan o uvođenju rampe s ENC uređajem kod garaže na Ilijinoj glavici ‘pada u vodu’. A turistička sezona je na pragu, Uskrs dolazi dosta ranije (27. ožujka), samim tim i cruiseri kojima je najveći kršćanski blagdan svojevrsna ‘startna linija’. A mi nismo spremni…

‘Velika enigma’
Osim građana (koji redovito fasuju od ovakvih i sličnih gradonačelnikovih ideja te uvijek izvuku deblji kraj), na udaru bi se mogle naći i dubrovačke turističke agencije, čiji se čelni ljudi još uvijek češu po glavi ne bi li pronašli načina da svoje transfere na relaciji Gruž – Pile (Ploče) uspješno realiziraju.
-Trenutna situacija je katastrofa. Zbilja ne znam kako oni to zamišljaju. Najprije, hoće li se uopće Zagrebačka osposobiti? Trebat će im mjesec dana samo da opet presvuku asfalt, a prvi cruiseri stižu već u ožujku – ističe za DuList predsjednik Uprave Gulliver travela Goran Hrnić, koji zasad ne vidi rješenje trenutne situacije.

Tekst u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist