Aktualno

ZBOG VELIKOG BROJA VJERNIKA Vjeroučitelj Šime Zupčić dijeli svetu pričest u sv. Mihajla

sime zupcic pricest

Svetu pričest vjernicima Župe sv. Mihajla dijeli vjernik laik – vjeroučitelj Šime Zupčić.

Naime, kako javljaju iz Dubrovačke biskupije, Župa sv. Mihajla je zbog velikog broja vjernika na nedjeljnim i blagdanskim misama zatražila od Dubrovačke biskupije da se vjerniku ove župe vjeroučitelju Šimi Zupčiću da služba izvanrednog djelitelja svete pričesti, na što je biskupija potvrdno odgovorila.

Redoviti djelitelji svete pričesti su, ističu iz Biskupije, samo zaređeni službenici Crkve, no kada pastoralne prilike to zahtijevaju mjesni biskup može vjernicima laicima podijeliti službu izvanrednog djelitelja svete pričesti. Tu službu izvanredni djelitelji izvršava samo onda kada je to potrebno zbog velikog broja vjernika, dok u redovnim okolnostima pričest podjeljuje svećenik.

Šime Zupčić, rođen 1985. godine u Dubrovniku, završio je Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, trenutno je vjeroučitelj u Osnovnoj školi Ivana Gundulića i tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije, a na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku kao vanjski suradnik izvodi nastavu iz „Religijske kulture“ i „Glasnogovorništva“. Član je Biskupijskog pastoralnog vijeća i Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju. U župi sv. Mihajla redovito ministrira već više od 20 godina. Oženjen je i otac dvoje djece.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist