Grad

ZBOG PLANA UPRAVLJANJA Gradski kotar Grad poziva na zbor građana

dajmo ruke kotarski krstulovic01

Gradski kotar Grad poziva stanovnike ovog kotara na zbor građana koji će se održati u srijedu, 22. siječnja u 18 sati u Dvorani Ivana Pavla II. s temom ‘Definiranje glavnih problema i rješenja kojima se treba baviti Plan upravljanja gradskom jezgrom.

-Poštovani građani, u tijeku je izrada Plana upravljanja starom gradskom jezgrom. Dio vas je već sudjelovao na pripremnim radionicama i fokus grupama. Pod utjecajem interesnih skupina donose se odluke koje podrivaju Plan upravljanja, dok se iskazane želje i potrebe Građana ne uzimaju u obzir. Nismo zadovoljni kako proces napreduje. Jedini način da Plan upravljanja bude dokument svih stanovnika Grada je ukoliko se omogući svakom građaninu ravnopravno sudjelovanje u izradi Plana. Učinimo to putem Zbora Građana.
Dođite, sudjelujte u raspravi i iznesite tri glavna problema ili prijedloga, vezana uz vaš život i upravljanje Gradom. Recite, kakav Grad imamo, kakav Grad trebamo te dajte vaše ideje i prijedloge rješenja koja trebaju biti dio Plana upravljanj – ističu iz GK Grad.

Pojedinačna izlaganja bit će ograničena na 2 minute po osobi, ne zbog isključivosti nego upravo kako bi svi mogli sudjelovati. Nakon što se iznesu svi problemi, prijedlozi i rješenja, zajednički će se glasati o pet najvažnijih točaka, koje će Gradski kotar Grad službeno poslati i dalje zagovarati prema gradskoj upravi i prema izrađivačima Plana upravljanja, kao točke koje moraju biti uključene kao prioriteti u ciljevima Plana upravljanja, naglašavaju iz GK Grad.

-Građani, ne dajte da drugi govore u vaše ime i određuju što morate raditi i kakvom Gradu živjeti. Stoga dođite na Zbor Građana i neka se vaš glas čuje! – stoji u pozivu koji potpisuje predsjednik Vijeća Gradskog kotara Grad Marin Krstulović.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist