Grad

ZAVRŠNO IZVJEŠĆE O 2015. Otvaraju nam se tržišta Kine i Indije

romana vlasic vlaho margaretic tz

Iza Dubrovnika je još jedna u nizu izvrsnih rekordnih godina – rekla je Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnika na 7. redovnoj sjednici Skupštine koja je održana danas u Hilton Imperialu.

Od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine u Dubrovniku je ostvareno 932.621 dolazaka, što je ukupno 8 posto više nego prošle godine. Od navedenog broja turista, bilo je 880.069 stranih, te 52.552 domaćih turista. Tijekom prošle godine ostvareno je 3.301.667 noćenja, što je porast od 6 posto.

Najveći broj gostiju odsjeo je u dubrovačkim hotelima, no i privatni smještaj bilježi porast od 22 posto u dolascima. Najviše turista, tradicionalno, stiglo je iz Ujedinjenog kraljevstva, a slijede tržišta SAD-a, Njemačke i Francuske. Na petom mjestu su domaći gosti. Vlašić je također spomenula i brzorastuća tržišta, ponajprije Kine koje bilježi rast od 57 posto u dolascima i 62 posto u noćenjima.

-Iako se još uvijek ne radi o velikim brojkama važno je da se to tržište otvorilo – rekla je Romana Vlašić, spomenuvši i tržište Indije na kojem će se ove godine odraditi kampanja.

Turistička ostavrenja prate i inovacije pa je tijekom 2015. godine izrađena nova web stranica TZ-a, a direktorica je potom okupljene izvijestila o brojnim aktivnostima, prezentacijama i manifestacijama iz prošle godine.

Prošlu godinu TZ grada završila je s prihodima od 20 milijuna kuna, a po osnovi boravišne pristojbe uprihodovano je skoro 11 milijuna kuna. U ovu je godinu prenesen i višak sredstava od 73 tisuće kuna.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist