Sport

ZAVRŠNICA DUD BOWL TURNIRA ‘Ovo je mjesto koje iz nas izvlači najbolje’

DUD BOWL DO 11 15

Sama završnica DUD BOWLa bila je zanimljiva za sve one koji su sudjelovali – pobjede su se nizale, a adrenalin rastao iz sata u sat.

Mladi tenisači iz cijeloga svijeta podržali su jedni druge iz meča u meč, a na kraju su poručili: „Ovo je mjesto koje iz nas izvlači najbolje!“. U stolici međunarodni sudac, i to Dubrovčanin Marijan Pančevski iza kojeg su ATP i WTA turniri, ali i oni najveći, Grand Slamovi. Tu je službeni spiker, koji najavljuje sudionike završnice i čita njihove rezultate do finala.

Ovaj je turnir zaokružio jednu posebnu priču pa su tako do finala mališani živjeli pravi svjetski turnir na visokoj razini. Ždrijeb je bio u Sponzi, sudionici su se nakon razgleda znamenitosti Grada slikali na Stradunu i obilježili svoj dolazak jednim velikim srcem koji će ostati trajna uspomena gradu. Održan je u četvrtak navečer party za cijelu ekipu kada su male tenisačice i tenisači sa svih strana svijeta prošetali crvenim tepihom i predstavili na sebi svojstven način svoju zemlju.

Možda će jednog dana, upravo netko tko je nastupao na trećem izdanju DUD Bowla biti u prilici doživjeti to isto na najvećim svjetskim turnirima. Vjerojatno će se tada sjetiti kako je to isto što je imao na početku svoje karijere, u Dubrovniku.

Budući sve ovo nije novost u Gospinom polju, budući je tako bilo i protekle dvije godine, što više, svake godine sve bolje i bolje, uvijek nešto novo, ne čudi što je već treće izdanje DUD Bowla u Dubrovniku nadmašilo neke od najpoznatijih svjetskih turnira za najmlađe. Potvrđuju to brojke: u Dubrovniku su stigli igrači iz 35 zemalja svijeta od kojih je dvadeset ponijelo naslov prvaka u svojoj državi!

Danas je spušten zastor na treće izdanje DUD Bowla za uzrast do 11 godina. Međutim, ovo je bio tek početak ovoljetnih događanja na zemljanim terenima Tenis centra Dubrovnik. Sad slijedi turnir iz Dalmatinskog ciklusa za uzrast do 11 godina pa potom turnir Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 12 godina. Nakon toga ide kamp za uzrast do 13 godina, pa se igra drugo izdanje Dubrovnik DUD Bowla za uzrast  do 13 godina. Opet će sa svih strana svijeta doći teniske nade u Gospino polje. Zatim se igra turnir Hrvatskog teniskog saveza za uzrast do 14 godina i finale svega je već tradicionalni Kamp s Goranom Ivaniševićem, koji će se održati početkom kolovoza.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira su:
POJEDINAČNO / GLAVNI TURNIR
Pobjednici: Edin Mulalić (BiH) i Anastasia Aleksandra Petrova (Bugarska)
Finalisti: Dimitar Plamenov Penchev (Bugarska) i  Weronika Ewald (Poljska)
Polufinalisti: Berkieta (Poljska) i Dzhenev ( Bugarska) / Leticia Tarocco (Hrvatska) i Kanemaki (Japan)

POJEDINAČNO / UTJEŠNI TURNIR
Pobjednici: Anton Goncear (Moldavija) i Dora Biondić (Hrvatska)
Finalisti: Melos Nallbani (Kosovo) i Anamaria Zorić (Hrvatska)
Polufinalisti: Neo Novaković (Hrvatska) i August Allen (SAD) / Kan Musabegović (BiH) i Nika Granić (Hrvatska)

PAROVI
Pobjednici: Tomek Berkieta (Poljska) i Chris Spyrou (Grčka) / Leticia Tarocco (Hrvatska) i May Barnes (Izrael)
Finalisti: Edin Mulalić i Fatih Šišić (BiH) / Nera Tesankić i Manuela Mijović (Hrvatska)
Polufinalisti: Dimitar Plamenov Penchev i Adriano Dzhenev (Bugarska) te Ofek Shimanov (Izrael) i Anton Goncear (Moldavija) / Anamaria Zorić i Chiara Jerolimov (Hrvatska) te Tea Nikčević (Crna Gora) i Trifoi Xenia (Moldavija).

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca