Grad

Završna izložba Ljetne škole crtanja i slikanja za djecu slikarica Ivane Miloglav i Josipe Vlašić

pop hart naslovna web

Ljetne mjesece, osim na plaži, puno je dubrovačke dječice školskog uzrasta provodilo s akademskim slikaricama Ivanom Miloglav i Josipom Vlašić koje su ih, u sklopu Ljetne škole crtanja i slikanja, učile raznim tehnikama likovno-umjetničkog izražavanja. Došlo je vrijeme da ponosno pokažu svoje radove mamama, tatami, bakama, djedovima i svima ostalima koji žele vidjeti što su mali umjetnici naučili i izradili.

-U ova dva mjeseca kroz našu školicu prošlo je ukupno 76-oro djece u dobi od 7 do 14 godina te smo zbog njihove mnogobrojnosti izložbu podijelili u dva dijela. Bilo je izazovno odabrati najbolje među tolikim mnoštvom dječjih radova. Od fantastičnih crteža olovkom, zanimljivih i kreativnih radova u raznim suhim te mokrim tehnikama, pa do slika zalaska sunca na platnu, ali također skulpturica od glinamola i rolica papira, zaista smo prošli raznovrstan i šarolik put do izložbe koja će pokazati svu raskoš, talent i sposobnosti naših mališana – poručila je akademska slikarica Ivana Miloglav, kreativna voditeljica PopHeart Factorya te ujedno s akademskom slikaricom Josipom Vlašić i voditeljica radionica Ljetne škole.

pop hart web

Prvi dio završne izložbe, a koji obuhvaća djecu mlađe dobne skupine, odvit će se u PopHeart Factoryju (Mercante, ulaz kod trgovine Profi shop, 2. kat) u srijedu, 6. rujna s početkom u 18.30 sati, a radove je moguće razgledati u četvrtak i petak od 16 do 20 sati. Drugi dio, održat će se u istom ambijentu, no u srijedu, 13. rujna s početkom u 18.30 sati te je također radove moguće razgledati u četvrtak i petak od 16 do 20 sati.

Ovom prilikom svim polaznicima će biti dodjeljene i zaslužene diplome.

Foto: PopHeartFactory

 

Pročitajte još

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist