Na manifestaciji ‘Gusti od kobasica’ u Čilipima, Đuro Mujo je ponovo oduševio, osvojivši prvo i treće mjesto za svoje salame i domaće kobasice, i to drugu godinu zaredom. Drugo mjesto pripalo je Ivu Vodopiću, dok su zlatne diplome osvojili Katarina Sašilo, Đuro Pendo i Niko Miloslavić. Srebrene diplome pripale su OPG-u Antun Jakobušić, Željku Puliću, Aniti Maslać, Miho Hendiću, OPG-u Letunić, OPG-u Frano Kisić, Ninu Đanu, Katarini Sašilo za drugi uzorak te Vladimiru Erešu. Brončane diplome osvojili su Ivan Radovac, Seoska kuća Čilipi, Antun Rilović, OPG Pajkan, Igor Đuričić i Pero Prkoča.
Edukativno-gastro događanje ‘Gusti od kobasica’, u organizaciji Agroturizma Konavle, okupilo je 21 uzorak domaćih kobasica iz Konavala, Župe dubrovačke, Dubrovačkog primorja i Pelješca. Uz uvodnu edukaciju dr. Ante Madira, prisutni su uživali u vođenoj degustaciji i ocjenjivanju kobasica. Stručni žiri činili su Dejan Škropeta, Ante Madir, Branko Franjul, Ivo Gale i Filip Dimnić.
Gledatelje je posebno oduševio cooking show ‘Prosuja Grande iz obje bande’, u kojem je mladi chef Petar Đurić pripremao jelo u prosuji od 120 cm, a svi su uživali u domaćoj pasti s čipsom od kobasica i mladim sirom.
Dejan Škropeta, predsjednik udruge ‘S klobasicom u EU’ iz Istre, pohvalio je manifestaciju, naglašavajući da je ovo bila odlična promocija za Konavle, kao i korisno iskustvo za sve proizvođače kobasica.