Zanimljivosti

Završena lijepa ljubavna priča

Matijas G

Pomorac Matijas G. (27) s Pelješca mjesecima je nestrpljivo iščekivao završetak plovidbe, da se vrati u Trpanj i da krene prema Lovranu svojoj dugogodišnjoj ljubavi Barbari R. (22), studentici na Hotelijerskom fakultetu, donosi jutarnji.hr.

Razmišljao je o romantičnom putovanju u Rim. Zadnjeg dana travnja u 23 sata na “Vratima Jadrana” s natrpanim koferima ukrcali su se u autobus. Četiri sata kasnije, točnije u 3.15 sati tog prvosvibanjskog jutra, vozač agencije Darko Toursa tijekom vožnje sletio je s autoceste A13. Uslijedili su vriskovi, šok i krv isprepadanih 75 putnika autobusa. Jedino miljenik cijelog pelješkog kraja nije rekao ni riječi.

U snu je, sjedeći u stražnjem dijelu autobusa, izletio kroz prozor. Prikliještio ga je gigantski autobus na kat i pregršt razbacane prtljage. Njegova Barbara, i sama krvava i trgnuta iz sna, tražila ga je pogledom. Ugledala je beživotne noge. Unatoč nastalom metežu, prepoznala je tenisice. U njezinoj je glavi nastao muk dok je oko nje odzvanjala jeka putnika:

– Ljudi, netko je prikliješten. Pogledajte tamo dolje noge. Desetak ambulantnih kola, nekoliko vatrogasnih ekipa, policija… Početkom idućeg tjedna beživotno tijelo pokojnog Matijasa bit će dovezeno u Hrvatsku da bi bio ispraćen na posljednje počivalište. A kako je sve počelo?

Sve je počelo na peronu 502 zagrebačkog Autobusnog kolodvora 30. travnja nešto prije 20 sati i doubledecker marke Setra u vlasništvu autoprijevoznika Darko Tours – mjesto i vrijeme okupljanja veselih putnika sa šarenim koferima koji su, bez zadrške i dvoumljenja, jedva čekali da u jutro 1. svibnja dođu u Rim.

“Rim, Napulj, Pompeji, Orvieto… četiri dana za samo 1290 kuna” zvučalo je primamljivo za tih 76 hrvatskih turista koji su se preko turističke agencije Alga Travel otisnuli na 900 kilometara dalek put. No talijansku prijestolnicu nitko od njih nije vidio.

“Piva je ka tić, živija je za more i za divojku Barbaru”, kratko i uglas stegnutih grla pričaju prijatelji pokojnog Matijasa iz Trpnja. Vijest ih je dočekala u kafiću u rano jutro gdje su često znali s njim ispijati kavu. Cigarete i alkohol tog mladića nisu zanimali.

– Jedva je čekao da siđe s broda i da vidi Barbaru. Znate, on vam je rođak igrača Bigestea Ilije Mišetića. Slobodne trenutke provodio je i s ocem u vinogradu u Šipovači, ali se nije dugo zadržavao tu. Bježao je u Trpanj, a onda i prema Rijeci – ističu Matijasovi bližnji. Gorčina i tajac zavladali su i u muškom učeničkom domu u Dubrovniku, gdje je svoj dio školovanja proveo mladi pomorac.

– Bio je vođa jedne predivne generacije domaša. Svaka riječ utjehe njegovim najmilijima bila bi premalo – poručili su svom domskom prijatelju stanari dubrovačkog Muškog učeničkog doma.

Inače, došlo je do preokreta u istrazi. Autobus koji se u Italiji prevrnuo vozio je dočasnik HV-a Ante Božić Jokić. Za to nije imao dozvolu nadređenih, čeka ga istraga Vojne policije, a prijeti mu šest godina zatvora i otpust iz vojske jer je u nesreći život izgubio pomorac Matijas G.

Prema informacijama jutarnjeg.hr, desetnik Božić Jokić pripadnik je prometnog odjela Doma stožera u Glavnom stožeru Oružanih snaga. On nije imao nikakvo odobrenje svojih nadređenih da u slobodno vrijeme radi za privatnu prijevozničku tvrtku. Također se hvalio kako će dobiti dnevnicu od 50 eura i kako će prvi put voziti autobus na kat

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist