Sport

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

MEDALJE BOWL 2024 FOTO TONCI VLASIC 001

Završen 10. Međunarodni teniski turnir za uzrast do 11 i do 13 godina, Dubrovnik DUB Bowl.

Ana Marija Rebić je dobila Polinu Car, i osvojila Dubrovnik DUB Bowl za uzrast do 11 godina. I prije finala je bilo jasno kako će taj naslov ostati u Hrvatskoj. Ide u Zagreb, podigla ga je članica Tenis kluba Ponikve, koja je bila prva nositeljica turnira. Osim što je slavila u finalu u pojedinačnoj konkurenciji svladavši drugu nositeljicu, članicu Raguse, bila je najbolja i u turniru parova igrajući s Biancom Fagerlund iz Švedske. U finalu su Rebić i Fagerlund dobile Višnju Mitić iz Srbije i Josephine Silfverschiöld iz Švedske.

I u finalu djevojčica do 13 godina, kao i u finalu do 11 godina, za naslov su igrale prva i druga nositeljica. Slavila je također prva: Isabella Gonzalez Alvarez iz SAD-a bila je bolja od Vanesse Lagerlöf iz Finske.

Zanimljivo, u konkurenciji dječaka u oba finala igrali su drugi i sedmi nositelj, i u oba slučaja je slavio slabije plasirani. U finalu dječaka do 11 godina Bugar Teodor Nikolchovski je svladao Lucu Godauxa iz Belgije, a u finalu do 13 godina Latvijac Gustav Gutans je bio bolji od Amerikanca Camelota Carnella.

U finalu turnira parova do 11 godina Ömer Alkin Doğruel iz Turske i Anze Puslar iz Slovenije su bili uspješniji od Luce Godauxa i Vida Puslara, u turniru djevojčica do 13 godina turnir parova osvojile su Kazahstanka Yasmin Dyussembayeva i Vanessa Lagerlöf, koje su dobile Isabellu Gonzalez Alvarez i Splićanku Vitu Mišković, a turnir parova u konkurenciji dječaka osvojili su Camelot Carnello i Dani Lagarija iz SAD-a, kojima su Brazilci, Da Cunha De March i Pedro Nastrini, predali meč.

Prvi mečevi desetog izdanje Dubrovnik DUB Bowla počeli su u ponedjeljak, 8. srpnja, u 8 sati, a posljednji je zaključen u nedjelju, 14. srpnja, u 14 sati i 19 minuta. Zadnji poen odigran je u finalu parova za djevojčice do 13 godina, a to je bio ukupno 377. meč turnira.

Prvih dana igralo se i na šest terena Valamara na Babinom Kuku, a ne samo na pet terena Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju. Računajući i prethodnih devet izdanja turnira, Dubrovnik DUB Bowl se može pohvaliti kako je okupio oko 1500 mališana iz 70-ak država sa svih kontinenata.

Pročitajte još

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Joško Đilović i Đivo Tikvica

Dulist

[FOTO] POČEO TURNIR NA MIHAJLU! Nagradni fond 4 tisuće eura!

Dulist