Zanimljivosti

ZAVIČAJNA UDRUGA NEUM Stočani stižu u Dubrovnik

posjeta stolac hdud

Ove nedjelje, 26. listopada, u organizaciji Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku, ispred Crkve svetog Vlaha nastupit će članovi HKUD Stolac.

Program njihova gostovanja započinje dolaskom te nedjelje autobusom na Pile u 9,00 sati, otkuda kreću sa svojom župnom zastavom i natpisom župe i uz pjesmu preko Straduna, uz pozdrav Crkvi sv. Vlaha i dubrovačkoj prvostolnici, a nakon toga program se nastavlja Svetom misom u dubrovačkoj katedrali u 10 sati, koju će uz katedralnog župnika don Stanka Lasića, predvoditi župnik župe Svetog ilije Proroka iz Stoca, don Rajko Marković.

U misnom slavlju sudjelovat će i članovi HKUD Stolac, Crkveni zbor mladih i Klapa „šest“, a stolački srednjoškolci pročitat će misna čitanja i molitvu vjernika. Poslije Svete mise u Katedrali, članovi HKUD Stolac održat će koncert, te predstaviti pjesme i igre Hrvata stolačkog kraja, ispred Crkve svetog Vlaha, s početkom u 11 sati. Potom će organizatori pripremiti zajedničko druženje domaćina i gosta, a nakon toga slijedi posjet dubrovačkim zidinama i ostalim znamenitostima u Dubrovniku.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist