GradUrednički izbor

ZATVARANJE VRTIĆA KONO Oglasili se roditelji: ‘Dovedeni smo pred gotov čin’

vrtic kono 2023

Vijest kako se zatvara Dječji vrtić Kono, iznenadila je brojne, a pogotovo roditelje čija djeca idu u ovu odgojno-obrazovnu ustanovu. Upravo su roditelji u utorak poslali dopis u kojem komentiraju navedenu situaciju.

Prenosimo ga u cijelosti.

‘Na roditeljskom sastanku DV Kono 13.9.2023. neugodno smo iznenađeni viješću da se zbog imovinskopravnih odnosa zgrada vrtića zatvara te se dvije vrtićke skupine sele u prostor DOC-a.

Roditelji su dovedeni pred gotov čin, bez opcije alternativnog prostora na nekom bližem području ili prebacivanja u druge vrtićke skupine.

Prostor DOC-a nije ni najmanje blizu prijašnje lokacije. Od svibnja do kraja listopada, kao i za svakog kišnog dana, neovisno o godišnjem dobu, svjedoci smo velikim prometnim gužvama i potpunom čepu u prometu pa možemo samo zamišljati koliko vremena će trebati roditeljima da odvedu dijete i odu na posao. Neki od roditelja imaju mlađe dijete u jaslicama Kono, neki nemaju automobil, a uz sve to imaju dijete s teškoćama? Riječ je o (samo) dvije vrtićke skupine, ali to je skoro 40 djece i obitelji.

Roditeljima je zaista iznimno važno da i ovaj dio grada ima vrtić. Većina djece koja pohađa ovaj vrtić zaista živi na ovom području, njihova braća i sestre su tu u jaslicama i u školi, njihovi bake i djedovi žive u okruženju.

Također, zabrinuti smo i zbog mogućnosti da se u novi prostor u DOC-u neće moći ući odmah po isteku najma na Konalu jer će osim opsežnih građevinskih radova biti potrebno potpuno urediti prostor, što obuhvaća postavljanje kompletnog namještaja, zatim tehnički prijem i ishođenje uporabne dozvole, i ne možemo dovoljno naglasiti kako ni u kom slučaju ne želimo da se djeca privremeno dijele po drugim vrtićkim skupinama ili da se opet, na prepad, donose svakojaka ishitrena rješenja.

Zatim, ne samo da je riječ o privremenoj promjeni lokacije nego se niti ne planira vratiti vrtić na ovo područje. Vrtić Ciciban i vrtić Gruž su godinama već preopterećeni, a ovim nazovimo rješenjem, otvara se još jedan lapadski vrtić. Pitamo se koji je plan za ovaj dio grada koji već ima sve manje djece i mladih?

Stav i briga roditelja, nakon neuspješne komunikacije tijekom roditeljskog sastanka, izneseni su u dopisu poslanom 18.9.2023. gradskom kotaru Pile-Kono, ravnateljici vrtića, Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo te predsjedniku Upravnog vijeća vrtića. Nitko od navedenih još uvijek se nije oglasio ni da je mail zaprimio, niti sa ikakvim komentarom.

S poštovanjem,

Roditelji djece vrtića Kono’

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist