Zanimljivosti

Zašto bi trebali jesti banane poslije svakog obroka?

Shutterstock Images LLC 14

Banane su mnogima oduvijek bile omiljeno voće za međuobrok, desert, u kašama ili nekim drugim kombinacijama koje su bogatile svojom neodoljivom slatkoćom.

Iako su dobrobiti banane poznate svakome, postoji par činjenica zbog kojih ćete ih još više zavoljeti i jesti u svako doba dana i noći, prenosi Steth News.

Održavaju kardiovaskularno zdravlje na nivou
Ako jedete banane tri puta dnevno srce će vam itekako biti zahvalno jer u sastavu banana možete pronaći hranjive tvari koje su ključne za vaš organizam poput kalija, vitamina B6, vlakana i vitamina C. Bitno je smanjiti unos natrija kako bi se osigurali od bolesti srca.

Snižavaju krvni tlak
Budući da su bogate kalijem, vrlo učinkovito djeluju na vaš krvni tlak i u ovom slučaju biste trebali smanjiti unos natrija kako bi bolje djelovale na tlak.

Protiv anemije
Blijedi ste i bez energije? Pokušajte sa bananama nakon svakog obroka i vidjet ćete kako vam se diže razina energije.
One su odličan izvor željeza u borbi protiv anemije.

Preveniraju karcinom
Banane su supervoće koje pomaže u prevenciji od karcinoma zbog velikih količina vitamina C u svom sastavu, koji je poznat po tome što uklanja slobodne radikale iz tijela koji uzrokuju rak.

Zaustavljaju starenje
Banane će vam pomoći u održavanju mladolikog izgleda i održavanju kože zategnutom jer potiču produkciju kolagena u vašem tijelu.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1897. Na Korčuli rođen kipar Frano Kršinić

Dulist

Australska influencerica upozorava na pravila odijevanja na hrvatskim plažama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist