DuList IN

Žarko Dragojević predstavlja prvi roman u Lazaretima

zarko dragojevic

Roman ‘Prolaz na jugoistok’ autora Žarka Dragojevića u izdanju Art radionice Lazareti i Audiovizualnog centra Dubrovnik bit će objavljen krajem mjeseca, a službena promocija je najavljena za utorak, 23. siječnja od 19 sati u prostorima Art radionice Lazareti.

Radnja prati novinara Filipa koji se vraća kući u Republiku Hrvatsku nakon izbivanja preko deset godina koje je proveo diljem jugoistočnog Balkana. Jedan nemili događaj je njegov život davno okrenuo naopačke, a na zanimljivom putu će se naći dobro poznate teme kriminala, ratom osiromašene države, politike i ljubavi.
Autor je na romanu radio proteklih nekoliko godina, a uz njega je za prvo spisateljsko izdanje najzaslužnija urednica i lektorica Ivana Grkeš. Stalni suradnik Igor Jurilj / Yellow Yuri je ilustrirao naslovnicu i nastavio niz uspješnih multimedijalnih projekata na kojemu on i Dragojević godinama zajednički predano rade. Izdanje je ostvareno u sklopu godišnjeg programa udruge AVCD uz potporu UO za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika.
Susret na kojemu će svo troje članova autorskog tima sudjelovati 23. siječnja u Lazaretima nije slučajan, jer već dan nakon predstavljanja romana – 24. siječnja u 20 sati band Embassy 516 u Kazalištu Marina Držića ima koncertnu promociju trećeg studijskog albuma ‘Trans.’!
Objavljen je u studenome za zagrebački Geenger Records i potom zasjeo na brojne top liste najboljih albuma godine u regiji. Prije početka koncerta, u foyeru KMD-a održat će se i otvorenje izložbe ilustracija Igora Jurilja. Band uz Dragojevića još čine Tomislav Kličan, Ivica Glunčić i Maro Zajec, a na nastupu koji se snima za DVD će im se kao gosti pridružiti Klapa Kaše i gudački kvartet.
Ulazak na promociju knjige ‘Prolaz na jugoistok’ u Art radionici Lazareti 23. siječnja je slobodan, a cijena ulaznice za koncert Embassy 516 u KMD-u 24. siječnja je 8 EUR. Rezervacije i prodaja su dostupni na blagajni teatra ili na web platformi www.ulaznice.hr.

zarko dragojevic roman

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist