Aktualno

Započela je izgradnja ključnog infrastrukturnog projekta u Mokošici

most 2
DCIM100MEDIADJI_0071.JPG

Započela je izgradnja mosnog prijelaza ceste Tamarić.

Dvosmjerna spojna cesta Tamarić, koja će spajati Osnovnu školu Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, od ukupnih 900, bit će dužine 620, dok 275 metara otpada na križanje u navedenoj nerazvrstanoj cesti.

-Na gradilištu je u tijeku betonaža nosive ploče mosnog prijelaza preko potoka Tamarić, što je ujedno i najzahtjevniji dio projekta. Nakon toga uslijedit će radovi na izgradnji prometnice, polaganju vodovodnih instalacija i radovi na dijelu armiranobetonskih potpornih zidova, a cjelokupna investicija izvodi se sukladno utvrđenoj i ugovorenoj dinamici – objavljeno je na stranici Grada Dubrovnika.

Osim što će cesta unaprijediti prometnu komunikaciju u ulici Bartola Kašića te povećati funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice, od velikog je značaja i za planiranu nadogradnju i rekonstrukciju Osnovne škole Mokošica. Naime, OŠ Mokošica trenutno je jedina u dvosmjenskom režimu, a izgradnjom nove prometnice ući će u režim jednosmjenske nastave. Također, omogućit će se i uvođenje autobusne linije do škole.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist

Raspisani natječaji za ravnatelje Lokruma i Dubrovačkih muzeja

Dulist