Zanimljivosti

„Zaljubljen sam u matematiku“

antonio mustahinic (3)

Osnovna škola Lapad domaćin je 54. Državnog natjecanja iz matematike, a okupila je preko 260 mladih matematičkih umova. Dubrovački predstavnik je Antonio Mustahinić, koji se drugim mjestom na županijskom natjecanju plasirao u veliku završnicu.

Mustahinić ide u osnovnu škola Ivana Gundulića, u šesti razred, a ovo mu nije prvo natjecanje iz matematike. Prvi put je sudjelovao u četvrtom i petom razredu na školskom i županijskom natjecanju gdje je ostvario zavidne rezultate. Poslije mnogo truda, vježbe i rada sa mentoricom Zdenkom Šišom plasirao se i na državno natjecanje.

Tvrdi da je ovo već sad njegov uspjeh doći na državno natjecanje, trudit će se ostvariti što bolji rezultat kako bi se plasirao i na matematičku olimpijadu.

– Pripremao sam se za ovo, ovo sad je već veliki uspjeh. Zaljubljen sam u matematiku. Dnevno smo vježbali po dva sata, nije bilo odmora niti preko praznika. Uložio sam veliki trud i rad za ovo natjecanje da ostvarim što bolji rezultat – rekao nam je mali matematičar Mustahinić.

Vremena ima i za igru i za druženje s prijateljima, ali matematika je – kaže njegova velika ljubav. Još uvijek izdaleka gleda i promatra fiziku te proučava enciklopedije kako bi se bolje upoznao i s njom, za koju kaže kako kaže jako zanimljiva, a ni kemija mu nije nepoznanica i smatra ih jako zanimljivim područjima.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist

Ljetni robotički kamp za cure kreće od utorka!

Dulist