Aktualno

Zajedničke ophodnje policijskih snaga

sastanak

U sjedištu Granične policije BiH u Čapljini održan je danas radni sastanak predstavnika MUP-a RH s predstavnicima Granične policije BiH, SIPA BiH i drugih službi BiH te Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i RH.

Uz pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za granicu Zlatka Sokolara sastanku je nazočio i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović.

Ovaj sastanak označio je početak projekta „Izgradnja kapaciteta pripadnika policijskih snaga u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj za obavljanje zajedničkih ophodnji“ koji će u organizaciji IOM Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske trajati deset mjeseci, a financira ga Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Vrijednost projekta je oko 112.000 američkih dolara.
Tijekom projekta provest će se obuka za 300 policijskih službenika na lokalnoj razini (po 150 policijskih službenika iz svake države) koji sudjeluju u provedbi mješovitih ophodnji.

Projekt predstavlja nastavak sličnog projekta koji je proveden tijekom 2008. i 2009. godine, kada se također provela obuka za 300 policijskih službenika granične policije.

Realizacijom ovog projekta ispunit će se dio obveza Republike Hrvatske  iz Akcijskog plana za provedbu Strategije integriranog upravljanja granicom Republike Hrvatske i obveze temeljem Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o suradnji u nadzoru državne granice te Protokola o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu  granicu.

Provedba navedenog projekta doprinijet će većoj sigurnosti državne granice i unaprijeđenju prekogranične policijske suradnje.

Pročitajte još

Na fakultetima ostalo više od 17 tisuća slobodnih mjesta

Dulist

STANJE NA POŽARIŠTIMA Javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

Dulist

U PLAMENU BRDO IZNAD TROGIRA Vatrogasci iz Dubrovnika krenuli na ispomoć

Dulist