GradSport

ZAHVALILI SE ‘SUPERNOVI’ Grad Dubrovnik samostalno će graditi stadion

Stadion Grad Dubrovnik 1

Sastanak klubova vijećnika u Gradskom vijeću na temu nogometnog stadiona u Lapadu održan je danas u Maloj vijećnici. Uz Mara Kristića (KLGB), Matiju Čale Mratović (HNS i partneri), Mladena Gojuna (SDP), Lukšu Matušića (DDS) i predsjednika GV-a Mata Frankovića (HDZ i partneri), sastanku su nazočili pročelnici Miho Katičić i Silva Vlašić, te ravnatelj JU Sportski objekti Dubrovnik Lukša Klaić.

Nakon što je početkom srpnja austrijska tvrtka Supernova predstavila idejno rješenje stadiona u Lapadu, koje bi se gradilo prema modelu javno-privatnog partnerstva, dostavljena je i maketa budućeg zdanja u mjerilu 1:500. Na današnjem sastanku prevladalo je mišljenje, iskazano i nakon predstavljanja u srpnju, da je rješenje „Supernove“, koje stadion smješta na krov zdanja i kombinira ga sa 30.000 kvadrata komercijalnih sadržaja i garažom od 900 mjesta, predimenzionirano i da volumenom nije primjereno lokaciji. Dogovoreno je da će Grad Dubrovnik samostalno krenuti u investiciju gradnje središnjeg gradskog nogometnog stadiona na istoj lokaciji, kako je definirano GUP-om.

U Gospinom polju mogu se napraviti dva kvalitetna nogometna terena, dok bi se četvrti izgradio na glavici Babinog kuka u sklopu budućeg atletskog stadiona. Postignut je konsenzus da bi četiri nogometna terena, uključujući centralni objekt stadiona, zadovoljili potrebe nogometne infrastrukture u sljedećih 15 godina, te postavili temelje za razvoj sportskog turizma Za praćenje ovih investicija oformit će se posebno povjerenstvo Gradskog vijeća, dok će nositelj aktivnosti biti Javna ustanova.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist