Aktualno

ZAHVALA OBITELJI TEVŠIĆ ‘Pomogli ste Luciji da ona upravlja Rettom, a ne on njome’

lucija humanitarna akcija tata je tata ivica

Humanitarna udruga Tata je tata objavila je s ponosom kako završavaju svoju najveću i najuspješniju akciju ikad odrađenu u njihovoj grupi, za malenu Luciju.
-Omogućili ste joj puno lakše i bezbrižnije djetinjstvo vi dobri ljudi. Hvala što ste kreirali ovo božićno čudo u našem Gradu – poručile su tate te prenijele tekst zahvale obitelji Tevšić, odnosno mame Ane.
-Kada je akcija krenula i kada su nam krenule stizati uplate, uhvatile su me takve emocije da ih ni sama nisam bila svjesna. Vaše poruke i pozivi obarali su me s nogu i iako sam uvijek vjerovala da ima dobrih ljudi koji će uvijek biti spremni pomoći, nisam to očekivala u ovolikoj mjeri. Jedno mi se pitanje svo ovo vrijeme vrti po glavi, a to je kako vam se svima zahvaliti jer mislim da jedno HVALA nije dovoljno.
Dragi naši, jednoga dana kada Luciju vidite kako gradom hoda, držeći brata za ruku, s velikim osmijehom na licu, zahvalna na prilici da živi punim plućima, jednoga dana kada Lucija krene u vrtić ili školu i bude sjedila možda baš pored vašega djeteta, unuka, rođaka… znat ćete da ste učinili dobru stvar i znat ćete koliko su vam Lucija i njezina obitelj zahvalni na tome, jer njezin svaki korak, njezin svaki udah i njezin osmijeh, nažalost imaju cijenu, a vi ste joj pomogli da ga otplati, da dočeka još puno rođendana, Božića i lijepih trenutaka sa svojom obitelji i prijateljima. Rettov sindrom je bolest za koju još nema lijeka i mi kao njeni roditelji smo svjesni toga da nas čeka borba kroz cijeli njen život, ali vi ste nama pomogli da Lucija ima dostojanstven život i barem malo normalno djetinjstvo. Pomogli ste joj da ona upravlja Rettom, a ne on njome. Veliko, najveće hvala što ste nesebično svoje slobodno vrijeme poklonili mojoj Luciji i njezinoj budućnosti, svojim ogromnim srcem izmamili suze radosnice njenim roditeljima, vratili im vjeru u ljude i pokazali im koliko velika vojska podrške stoji iza njih.
Veliko, ogromno hvala svakom pojedincu koji vjeruje u moju Luciju i njezinu budućnost. Znajte da vas sve do jednoga po imenu i prezimenu pamtimo, zahvaljujemo vam se i nosimo vas u srcu. Ovo je bila humanitarna akcija za Luciju, ali je isto tako bila i za sve cure oboljele od Retta, za svu djecu sa rijetkim bolestima i za sve ljude sa invaliditetom jer koliko god se priča o tome oni još uvijek nisu prihvaćeni u društvu na način prihvaćanja, već na način da ih se žali.
Nemojte ih žaliti, divite im se, podržite ih, budite im prijatelji. Nemojte dopustiti da oni i njihove obitelji budu izolirani od društva već ih prihvatite u društvo, borite se za njih, uz njih!
Ovoga Božića, Dubrovnik je dokazao da je to itekako moguće! Naša pRETTy girl rođena je kao najveći borac za život i svima nama za primjer da svoj, ali i tuđi život ne smijemo uzimati zdravo za gotovo već biti zahvalni na prilici koja nam je dana i živjeti ga punim plućima uz dozu empatije i poštovanja prema sebi i prema drugome. Obitelj Tevšić želi vam od sveg srca sretan i blagoslovljen Božić! – divna je zahvala naših sugrađana.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist