AktualnoUrednički izbor

ZAHVALA KOLEGA PROFESORICI GOUSEL Ljubav prema baletu utkala je u mnoge generacije

gousel mirovina

Profesorica baleta Gousel Galioullin nakon 30 godina rada u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića odlazi u zasluženu mirovinu. Tim povodom dirljivim su se riječima od profesorice oprostili iz njene škole ističući kako je svoje znanje i ljubav prema baletu utkala u mnoge generacije s kojima je radila.
-U jesen 1990. godine, u tadašnjoj Muzičkoj školi započeli smo s radom. Godine koje su uslijedile bile su jako teške, ratne. Kad se moglo vježbali smo, a ostalo vrijeme bili smo u skloništima. 1992. spletom okolnosti u Dubrovnik dolazi obitelj Galioullin, glazbenik Ildous i balerina Gousel sa svoje dvoje djece. Plan im je bio da u Splitu ili Rijeci nastave svoju umjetničku karijeru, ali ratne okolnosti i splet događanja dovode ih u Dubrovnik. Gousel odmah započinje s radom u baletnoj školi i tu započinje jedna prekrasna, plemenita etapa njenog života koju će živjeti i raditi sve do odlaska u mirovinu. Svi koji su imali priliku kroz rad je upoznati, znaju da je istinski živjela svoju umjetnost i to je svakim atomom snage uvijek prenosila svima koje je podučavala. ‘Prekrstili’ smo je u Gizelu, tako je najčešće i danas svi zovu u Dubrovniku koji je postao dom njene obitelji. 30 godina rada u našoj školi teško se može u jednom statusu opisati, zaslužuje puno, puno više… Svoje znanje i ljubav prema baletu utkala je u mnoge generacije s kojima je radila, oplemenila mnoge. Malo je reći da smo zahvalni što je život poslao upravo k nama na jug, da je obogatila naše živote svojim radom u baletnoj školi…
Gousel, hvala od srca za sve što ste dali svakom učeniku, kolegi, školi, Dubrovniku…uživajte u zasluženoj mirovini sa svojom djecom i unucima. Hvala Vam – zapisali su s Baletnog odjela UŠLS.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist