Grad

ZAGREBAČKA Srđevci građanima: Ohrabrite se! Građani: Zakasnili ste s reakcijom!

srdj garaza ilijina 5

Htjeli smo čuti mišljenje građana o aktualnim problemima vezanima za radove u Zagrebačkoj – kazali su gradski vijećnici KLGB Srđ je Grad danas na Garaži na Ilijinoj glavici povodom druženja sa stanovnicima tog dijela grada.

-Htjeli smo sugrađane upoznati s informacijom kako se tzv. projekt Zagrebačke radio bez smislene projektne dokumentacije. Radovi su započeli, a završit će se bez osnovnog cilja, da se sustav odvodnje dovede u fazu koja će biti iskoristiva. Oborinsku vodu s Ilijine glavice nemamo gdje odvesti, tako da će se radovi nastaviti kad se osmisli spoj na glavni sustav odvodnje – rekao je tom prilikom gradski vijećnik KLGB Srđ je Grad Ljubo Nikolić.

-Nije nam jasno zašto se projekt nije planirao u cijelosti, zašto sve faze nisu isplanirane. Dogodit će se da ćemo iskopati otkop, položit cijevi, to zakopati, staviti asfalt koji ćemo ili platiti drugi put za redom ili biti toliko umješni pa tražiti da se to odradi u garancijskom roku bez troškova za Grad. Sve to završit će velikom svečanosti i tek naizgled uspjehom Gradske uprave, premda je riječ o katastrofi – dodao je Nikolić.

-Riječ je o rasipanju gradskih novaca i neplanskom vođenju ovog, ali i svih drugih gradskih projekata. Žalosno je da su svi kapitalni projekti fijasko. Građani se moraju zapitati zašto je to tako, a ovakvi skupovi su prilika da nam kažu što zaista misle o načinu vođenja Grada – zaključio je Nikolić, koji se osvrnuo i na nove okolnosti u vezi Garaže.

-Garaža je ušla u fazu novih odnosa, gdje bi Grad trebao zauzeti aktivniju ulogu i zaštititi svoj interes tužbom protiv Midia Grupe. Kaznene prijave koje su bile podnijete ranijih godina su odbačene, ali ima mjesta za nove kaznene prijave za sve sudionike u procesu. Kao odgovorni građani razmislit ćemo o toj mogućnosti – rekao je Nikolić.

U razgovoru s malobrojnim građanima Srđevci su mogli saznati o konkretnim problemima u življenju u nemogućim uvjetima, ali su dobili i kritiku kako su ‘zakasnili s reakcijom’.

-Složio bih se da je možda ovakva inicijativa zakašnjela kad je riječ o Zagrebačkoj. Međutim, nemaju sve političke opcije jednak senzibilitet za probleme građana. Ovaj skup je bio otvoren za sve građane, pa i za gradonačelnika i predstavnike drugih opcija, kako bismo razgovarali u konstruktivnom ozračju. Ovaj skup poruka je da se ovakve stvari više ne događaju te poruka građanima drugih kotareva da na vrijeme reagiraju. Mi smo reagirali više puta, ali ne reagiraju svi isto – izjavio je saborski zastupnik MOST-a i gradski vijećnik KLGB Srđ je Grad Maro Kristić, dodavši kako bez informacije građana ne može napraviti ništa kvalitetno.

-Htjela bih ohrabriti građane da se organiziraju u zaštiti svojih interesa. Kad se obnavljao hotel Imperial, nas nekoliko građana iz okolnih ulica organizirali smo se jer nam je ulica Između vrta bila zatvorena, bio je problem s pristupom vrtiću, betoninjem renesansnih stupova. Tri godine smo bili geto, ali uz veliki angažman skupili smo potpise građana, išli smo i objašnjavali razlog borbe. Može se, ali uz velik trud i žrtvu građana – kazala je Biserka Kulišić iz Ulice Pera Budmani.

-Poruka ovog skupa je da se građani nemaju čega bojati. Što građani budu slobodniji javno istupati, to će biti veće šanse da se problemi riješe. Slažem se da se malo problema riješi, ali ako nema reakcije, onda nema ni rješenja – rekao je Maro Kristić.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist