Aktualno

Zadnji djelovi budućeg mosta kod Broca stižu na gradilište

most broce 1

Zadnji djelovi budućeg mosta kod Broca stižu na gradilište. Riječ je o zahtjevnoj građevini duljine od oko 500 metara, a kako je proteklog vikenda izvjestio župan Nikola Dobroslavić, u tijeku je montaža samog mosta.

– Stonska obilaznica, čiji su dio i ovi radovi koje smo obišli, zapravo je gotovo polovina buduće Pelješke ceste od Zaton Dola do Perne. Čestitke izvođačima radova, ali posebno Vladi, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim cestama – istaknuo je Dobroslavić.

Podsjetimo, projekt Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom osim izgradnje Pelješkog mosta podrazumijeva i izgradnju pristupnih cesta duljine 12, 04 kilometra na relaciji Duboka – Sparagovići /Zaradeže, cesta Duboka (D8) – Most iznosit će 2, 140 km s kopnene strane, Most – Zaradeže, 9,898 kilometara s dva tunela, jednim vijaduktom i dva mosta. Tu je i izgradnja stonske obilaznice, poboljšanje i proširenje dionice Sparagovići/Zaradeže – Prapratno duljine 10,2 kilometra te izgradnja stonske obilaznice Prapratno – Doli u duljini 7,89 kilometara s dva tunela, jednim vijaduktom i mostom.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist