Zanimljivosti

Zadah, mljackanje, mobiteli, previše parfema…

Briga zbog otkaza

Dobra radna atmosfera jedan je od glavnih preduvjeta za zadovoljstvo poslom no, što ako tu atmosferu kvare iritantni kolege?

U anketi provedenoj na više od 500 ispitanika portal MojPosao istražio je koje nas navike kolega na poslu iritiraju najviše. Najviše ispitanika, njih 26%, najviše iritiraju loše higijenske navike kolega, pri čemu izdvajaju zadah iz usta, neuredan toalet te ostavljanje mrvica na stolu. Ipak, uvjerljivo su najiritantniji neugodni mirisi. 

Podjednako su iritantni neumjesni komentari i/ili prostački jezik, ističe 25% ispitanika, a tu posebno izdvajaju ogovaranje, miješanje u privatni život, neosnovano podbadanje. Ometanje u radu iritantnim smatra 18% ispitanika kojima su najiritantnije 'pričalice kojima ni ne pada na pamet da ti smetaju' i 'kolege koji nemaju posla pa bi se družili'. Jednako je iritantno i preglasno pričanje na telefon (18%) koje je, kako kaže jedan ispitanik, 'bilo strašno još prije pojave mobitela, a sada je nepodnošljivo'.

Konstantno mljackanje i grickanje nervira 8% ispitanika, a uz bok tome ispitanici svrstavaju i 'uvlačenje sline' te 'konstantno nakašljavanje'.

Ispitanike jednako iritira i preglasno slušanje glazbe (3%), dok je pretjerivanje s parfemom kao iritantnu naviku istaknulo 2% ispitanika.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist