Grad

ZABRINUTI GRAĐANI OBRATILI SE KOMUNALCIMA I POLICIJI Prijavljeni ‘lutalica i beskućnik’ – litvanski psiholog na odmoru

beskucnik naslovna 1

-On luta po gradu i pita hranu i cigarete. Nigdje nije prijavljen i spava posvuda po gradu, po ulicama, Porporeli, gdje stigne, skoro već mjesec dana. Policija zna za njega, a molila sam i gradsku dužnosnicu da pomogne, međutim Grad očito nema mogućnost za išta napraviti. Trebale bi se mijenjati odluke o komunalnom redu jer ovakvih slučajeva u budućnosti možemo imati sve više – obratila nam se zabrinuta sugrađanka koja se požalila kako po gradskim ulicama već neko vrijeme lunja beskućnik, stranac, koji se vrlo čudno ponaša. I što s lutalicom? Prema odgovorima koje smo dobili iz Gradske uprave i Policije, očito ništa. Nastavit će skitati po Gradu, jer očito nema novaca za pronaći smještaj u Gradu, ali ni za avionsku kartu za povratak kući.
—Nakon dojave građana o beskućniku koji boravi na području grada Dubrovnika, Odsjek za komunalno redarstvo o navedenom je izvijestilo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. Policijska postaja Dubrovnik povratno je izvijestila kako su pronašli navedenu osobu, utvrdili identitet i izvršili daljnje provjere te tom prilikom nisu utvrdili elemente kaznenog djela ili prekršaja koji se progone po službenoj dužnosti – odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika. Nastavno na ove informacije kontaktirali smo i našu Policijsku upravu.

Obaviještena konzulica
—Policijska postaja Dubrovnik 30. lipnja zaprimila je dojavu građana da se unutar stare gradske jezgre u Dubrovniku kreće muška osoba za koju postoji sumnja da se radi o beskućniku. Postupajući po zaprimljenoj dojavi, policija je uspjela pronaći navedenu osobu te je provjerom identiteta utvrđeno da se radi o državljaninu Litve, 36-godišnjaku, koji je po zanimanju psiholog. Tijekom razgovora s navedenom osobom utvrđeno je kako u Hrvatskoj boravi nekoliko tjedana turistički te da nakon Dubrovnika planira nastaviti svoje putovanje Hrvatskom. U ponašanju navedene osobe nisu utvrđene protupravnosti. U svezi navedenog, policija je službenim dopisom obavijestila Upravni odjel za komunalnu djelatnost i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika i počasnu konzulicu Republike Litve u RH – odgovorili su nam iz PU dubrovačko–neretvanske.

‘SKITNJE I PROSJAČENJA’
Za prekršaj kazna do mjesec dana zatvora!
Ponašanje koje nam je čitateljica opisala predstavlja prekršaj, kojeg u ovom slučaju očigledno nadležna tijela nisu utvrdila. Uglavnom, članak 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira glasi: ‘Tko se odaje skitnji ili prosjačenju kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20 do 100 eura ili kaznom zatvora do 30 dana’.

Pročitajte još

Uređuje se put do Šunja!

Dulist

NA KANTAFIGU Kamion se zastavio na stanici, autobus ju samo zaobišao

Dulist

Nakon dječjeg igrališta, u Suđurđu će se graditi i sportsko!

Dulist