Zanimljivosti

“Zaboravljena razglednica” osvojila naše škole!

ulicama 092 01

Akcija „Zaboravljena razglednica“, koju je organizirala udruga Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, u svega nekoliko dana je požnjela velik uspjeh, ali se i dalje nastavlja.

– Dosad smo prikupili 1800 markica čime smo pokrili osnovne škole Orašac, Marin Getaldić, Marin Držić i Mokošicu. Već danas sam dobila natrag ispisane razglednice iz Marina Getaldića i oduševila sam se. Pisali su ih i djelatnici i učenici, i to od prvašića do osmaša – govori nam predsjednica udruge i inicijatorica akcije Nada Zanze.
– Sljedeći na redu su nam Gruž sa 787 markica te Lapad s nešto više od tisuću. Zato pozivam naše sugrađane da se uključe u akciju, posebno jer imamo puno upita i iz Župe i Konavala. Kad završimo Dubrovnik, želimo pokriti i te dijelove – ističe Zanze.

Ravnateljica OŠ Marina Getaldića Jadranka Dabrović o ovoj akciji je kazala:
– U početku smo bili malo zatečeni, ali smo svi skupa zdušno prihvatili akciju. Otkrili smo da su neki naši učenici tom prilikom po prvi put napisali razglednicu, a bilo je zanimljivo i s prvašićima, koji još uvijek nisu naučili sva slova pa su se, uz napisane adrese, odlučili nešto nacrtati. Akcija je simpatična i hvalevrijedna, a nama je jako draga jer i inače u našoj školi gajimo brigu o dubrovačkoj baštini – rekla je Dabrović.
Dodala je kako su se akciji, osim učenika i učenica, pridružili i zaposlenici, od nastavnika do čistačica.

Podsjetimo, ovom hvalevrijednom akcijom želi se potaknuti djecu dubrovačkih osnovnih škola na slanje razglednica s motivom Dubrovnika. Akcija se organizira istovremeno u svim gradskim školama, a u njoj sudjeluje 3.198 učenika u 174 razreda osnovnih škola. Za provođenje ove akcije udruga je osigurala razglednice, a  građani su pozvani da pomognu kupovinom dostatne količine poštanskih maraka za Hrvatsku (1,60 kuna) kako bi svako dijete moglo poslati svoju razglednicu. Pritom je najmanji iznos za sudjelovanje u akciji deset poštanskih maraka.

Poštanske marke mogu se ostaviti u kuverti (napomena: za Nadu Zanze) u kafiću Primo, u Boškovićevoj ulici ili poslati poštom na adresu:
Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota
Petilovrijenci 8
20000 Dubrovnik
Za više informacija može se nazvati na broj Nade Zanze: 091/414 3462

Imena i nazivi svih sponzora akcije bit će objavljeni na internetskim stranicama Udruge.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist