Aktualno

ZABLISTALA LJEPOTICA Vila Čingrija na tehničkom pregledu

vila cingrija 11

Radovi na uređenju i opremanju akademisa Vila Čingrija završeni su zadnjih dana ožujka, što je ujedno bio i ugovoreni rok. Potvrdili su nam to iz Dubrovačko-neretvanske županije. U tijeku je tehnički pregled pa je Vila Čingrija na korak do otvaranja!
—Po završetku radova prijavljen je tehnički pregled, koji je još uvijek u tijeku. Naime, na teren je izašao dio javnopravnih tijela koji se, sukladno zakonskim propisima, pozivaju na tehnički pregled. Po okončanju postupka tehničkog pregleda, odnosno, nakon izlaska na teren svih javnopravnih tijela, postupit će se sukladno njihovim smjernicama nakon čega slijedi i otvaranje akademisa Vila Čingrija – ističu za DuList iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Produžen rok za radove
Podsjetit ćemo kako je ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji, obnovi i prilagodbi za Projekt Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik – Akademis Čingrija potpisan 26. kolovoza 2022. Izvođač je u posao uveden sredinom rujna te godine kad se krenulo s izradom izvedbenih projekata kao prve stavke ugovorenog troškovnika. Rok za izvođenje radova bio je 14 mjeseci od dana potpisa Ugovora. Međutim, ugovor s izvođačem radova produžen je do 31. ožujka ove godine. Akademis Čingrija dio je projekta Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu vrijednog gotovo 14 milijuna eura. Centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu jedan je od kapitalnih projekata Dubrovačko-neretvanske županije čiji je cilj dodatno unaprijediti obrazovanje, kao i cjelokupnu razinu usluge u turizmu i ugostiteljstvu na našem području.

Od kuhinje do soba
U sklopu projekta, naveli su već ranije iz Županije, prostorije u suterenu prilagođene su potrebama kuhinje i laboratorija pripreme ribe i mesa, praktikuma za somelijere i vinskog podrum za potrebe praktikuma s pripadajućim pomoćnim skladištima i sanitarnim čvorovima. Suteren je u potpunosti saniran zbog prodora vlage i godina nekorištenja. U prizemlju je multimedijalna dvorana, prostor za posluživanje hrane i pića i sanitarni čvorovi. Na katu su sobe koje će se prvenstveno koristiti za smještaj gostujućih praktikanata i nastavnika. Na tavanu su sanirane sobe koje će se koristiti za smještaj učenika. Južni dio tavana koristit će se za smještaj postrojenja grijanja/ hlađenja i ostale popratne servisne sadržaje. • AFR

Iz tiskanog izdanja od 26. lipnja 2024.

Pročitajte još

ISPOVIJEST NAŠE NOVINARKE MARIS GUCA ‘Odbijam živjeti pod staklenim zvonom’

Dulist

I DALJE GUŽVE NA ŠALTERIMA 1029 radnih dozvola za strance u lipnju

Ivana Mijić Vulinović

EU ukida bescarinski prag na robu iz kineskih internetskih trgovina

Dulist