Zanimljivosti

Za Župljane osamdeset stipendija

zupa silvio nardelli71

Općina Župa dubrovačka odobrila je osamdeset stipendija za 127 učenika i studenata s područja Župe dubrovačke u ovoj akademskoj godini.

Natječaji su bili za više kategorija pa je prema kriterijima i odluci Općinskog načelnika 38 stipendija dodijeljeno iznimno uspješnim i darovitim učenicima i studentima, za deficitarna zanimanja odobreno je 16 stipendija, te djeci stradalnika Domovinskog rata 13 stipendija.

Zbog nedovoljnog broja prijavljenih i neispunjavanja uvjeta natječaja u kategoriji slabijeg imovnog stanja, Općina Župa dubrovačka je predviđeni broj stipendija iz te kategorije, ravnomjerno rasporedila učenicima i studentima ostalih kategorija, a s ciljem obuhvaćanja što većeg broja prijavljenih kandidata.

Stipendija za učenika iznosi 400 kuna mjesečno, za studenta koji se školuje u gradu Dubrovniku 600 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000 kuna.

O potpisivanju Ugovora, korisnici će biti dodatno obaviješteni. Bodovna lista  izvješena je na oglasnoj ploči Općine Župa dubrovačka, kao i na službenoj web stranici.

Prijave na novi, dodatni natječaj za dodjelu stipendija u kategoriji slabijeg imovnog stanja zaprimaju se do 3. prosinca u podne.
 

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist