Aktualno

Za vikend pripremite i ombrele i očale za sunce!

plaza018

S približavanjem prvog lipanjskog vikenda mnogi već pogledavaju u nebo i pitaju se kakvo nas vrijeme čeka.

Početak lipnja obilježilo je nestabilno vrijeme s povremenim pljuskovima, a kako piše portal Crometeo, ciklona koja zapadnoj Europi donosi najveće poplave u posljednjih nekoliko godina, djeluje i na vrijeme u našim područjima. No, temperature zraka su u skladu s prosjekom za ovo doba godine.
Evo i Crometeove prognoze za Jadran za predstojeće dane:

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Iako će se u većini predjela zadržati suho, uz mjestimice pojačan razvoj naoblake, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito u Zagori popodne. Puhat će većinom slabo jugo i jugozapadnjak, prema kraju dana u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

U subotu će biti više suha i sunčana vremena u odnosu na prethodne dane. Ipak, u popodnevnim satima mjestimice će biti umjerenog i pojačanog razvoja oblaka uz pljuskova s grmljavinom, uglavnom u zaleđu Kvarnera i unutrašnjosti Istre. Na sjevernom Jadranu puhat će slabo do umjereno jugo, na moru prolazno i pojačano. U Dalmaciji noću tiho, a danju slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.

Nedjelja će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Popodne će, uz prolazno jači razvoj oblaka, mjestimice biti pljuskova i grmljavine, osobito u zaobalju. Puhat će slabo jugo i jugozapadnjak, a podne na moru Dalmacije vjetar zapadnih smjerova. Temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na subotu.
Slično vrijeme kao za vikend pratit će nas i u prvom dijelu nadolazećeg tjedna.

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist