Sport

Za svakoga ponešto od petka do nedjelje!

Rukometna lopta

Ovaj vikend, točnije od 18. do 20. studenog ljubitelji sporta će doći na svoje.

U petak će malonogometaši Squarea pokušati upisati devetu pobjedu u nizu te tako napraviti veliki korak prema prvoligaškom rangu. Subota je rezervirana za nogomet (13.30), potom za rukomet (16 sati) te vaterpolo u 18 sati. U nedjeljno poslijepodne odbojkašice Dubrovnika će od ugostiti momčad Nove Gradiške. Više o sportskom vikendu u Gradu pročitajte u nastavku članka.
 
2. HMNL – Jug, 9. kolo | Petak, 18. studenog | SD Gospino polje | 19 sati
MNK Square – MNK Škver

Malonogometaši Squarea će u devetom kolu 2. Hrvatske malonogometne lige ugostiti šestoplasiranu momčad lige, splitski MNK Škver. Momčad Ivice Gvozdena je u osam kolu zabilježila sve pobjede, a jedna od najvažnije je bila ona ostvarena u prošlom kolu kada je u derbiju osmog kola u Pločama poražen Porto Tolero 9:4.

U devetom kolu će u dvorani Gospino polje ugostiti Škver, momčad koja je u osam kola zabilježila tri pobjede, četiri poraza i jedan neodlučen ishod te se sa 7 bodova nalazi na diobi šestog i sedmog mjesta. Pobjeda dubrovačkih malonogmetaša ne bi smjela doći u pitanje, upravo zbog toga jer u sljedećem kolu putuju na teško gostovanje u Makarsku prvom pratitelju MNK Novo Vrijeme.

Square nakon dugo godina, ponovno igra odličan futsal, a ovo je ujedno veliki poziv svima da dođu u sportsku dvoranu podržati Squarea da na svoj konto upiše devetu pobjedu u nizu, te da nastavi sigurnim korakom prema prvoj ligi.

3. HNL – Jug, 16. kolo | Subota, 19. studenog | Igralište Lapad/Gnjile | 13.30 sati
NK GOŠK – NK Zmaj Makarska/NK Konavljanin – NK Primorac Stobreč

U šesnaestom kolu 3. Hrvatske nogometne lige Gošk će na Lapadu ugostiti pretposljednju momčad lige, Zmaj iz Makarske. Nakon petnaest kola, Gošk se nalazi na sedmoj poziciji s 22 osvojena boda, dok je Zmaj na posljednjem osamnaestom mjestu sa devet bodova. Momčad s Lapada u pet posljednjih utakmica zabilježila je dvije pobjede i tri poraza, dok gosti iz Makarske dolaze, iako su na posljednjem mjestu lige, sa dvije vezane pobjede te jednim 'remijem'.

Prošle sezone, Gošk je na Lapadu slavio 2:1, a Zmaj je u drugom dijelu sezone odnio pobjedu istim rezultatom na svom terenu. Momčad iz Čilipa će na Gnjilama ugostiti 'B momčad Hajduka' – Primorac iz Stobreča. Konavljanin se trenutno nalazi na diobi jedanaestog mjesta sa 13 bodova, dok je Primorac lider lige. Momčad Davora Mladine na Gnjile dolazi sa devet pobjeda, tri remija i tri poraza te zasigurno dolaze po pun plijen, a pogotovo jer su Raštane i Neretvanac. Naravno, momčad Damira Borovca je 'gladna' pobjeda, a nova tri boda bi ih 'gurnula' u gornji dio ljestvice. Očekuje nas odlična utakmica, na Lapadu vjerojatno sa dosta pogodaka, a na Gnjilama teška 'rovovska bitka.
 
2. HRL – Jug, 9. kolo | Subota, 19. studenog | SD Gospino polje | 16 sati
RKHM Dubrovnik – RK Split II

Rukometaši Dubrovnika će u devetom kolu ugostiti momčad Splita. Naši rukometaši u osam odigranih kola imaju dvije pobjede (Knin 95', Zadar) i osam poraza. U posljednjem kolu su u Metkoviću izgubili od lidera prvenstva, a u porazu se ponovno istaknuo Vladimir Penava koji je u tri nastupa postigao nevjerojatna 44 pogotka!

Našim rukometašima je Split prava šansa da osvoje nove bodove; gosti u Gospino polje dolaze sa tri pobjede i pet poraza, a nalaze se na osmom mjestu prvenstvene ljestvice. Dubrovnik je trenutno na 10. mjestu sa četiri osvojena boda, a iza njega su Krilnik i Knin 95'. Momčadi Dalibora Mršića dvije utakmice iz koje bi trebali ostvariti maksimalan učinak, nova dva boda ostvariti protiv Splita, a u idućem kolu u gostima također slaviti protiv Jelse za siguran nastavak sezone.
 
Triglav Jadranska liga, 10. kolo | Subota, 19. studenog | Bazen u Gružu | 18 sati
VK Jug CO – VK Medveščak

Vaterpoliste Juga u desetom kolu Jadranske lige očekuje dvoboj protiv Medveščaka, momčadi koja je u osam kola skupila četiri pobjeda i isto toliko poraza. Jugaše nakon pobjede u Sloveniji protiv Kopera (15:4), očekuje još jedna utakmica u kojoj bi po svemu sudeći trebali upisati nova tri boda. Igrači Elvisa Fatovića su u osam kola zabilježili sedam pobjeda, jedan remi i jedan poraz.

U drugom kolu su protiv Jadrana iz Herceg Novog odigrali 14:14, a u idućem kolu na svom bazenu upisali poraz od Pro Recca 10:7, a od tada Jugaši imaju stopostotan učinak. Jugaše nakon ovog susreta, već za tjedan dana očekuje susret trećeg kola Lige prvaka kada će na bazenu u Gružu ugostiti Vojvodinu. 
 
1. B liga, 6. kolo | Nedjelja, 20. studenog | SD Gospino polje | 17 sati
ŽOK Dubrovnik – ŽOK Nova Gradiška

Odbojkašice  Dubrovnika će u nedjelju, 20. studenog u sportskoj dvorani ugostiti ŽOK Nova Gradiška. Igračice Zine Urlić se nakon pet odigranih kola nalaze na pretposljednjem mjestu lige sa jednom pobjedom i četiri poraza. Jedinu pobjedu naše odbojkašice su ostvarile u trećem kolu kada su u Gospinom polju svladale odbojkašice Drenove 3:0.

U šestom kolu dolazi im momčad Nove Gradiške koja je ostvarila dvije pobjede (obje kod kuće) protiv Rovinja (3:0) i Zadra (3:1) te tri poraza od Šibenika, Drenove i Marčane. Našim odbojkašicama je ovo izvrsna prilika da se udalje sa začelja ljestvice sa nova tri boda.
 

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist